Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament, Fundació Seira i Coop57 creen un fons per facilitar el finançament de nous projectes d'economia social

Escoltar

Ajuntament, Fundació Seira i Coop57 creen un fons per facilitar el finançament de nous projectes d'economia social

El fons està adreçat a entitats i cooperatives de nova creació o a d'altres ja consolidades que vulguin desenvolupar noves línies de negoci

La regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno; el president de la Fundació Seira, Guillem Llorens; i Raimon Gassiot, soci de la cooperativa de crèdit Coop57 SCCL, han signat aquest migdia un conveni de col·laboració per a la constitució d’un fons d’avals i finançament que faciliti l’accés a crèdit i finances ètiques de projectes d’economia social i cooperativa de Mataró.

Aquest nou fons neix de la necessitat de buscar un model alternatiu de finançament per impulsar projectes viables que gaudeixin d’un valor afegit social i que contribueixin a la creació de llocs de feina.

La signatura d’aquest conveni de col·laboració s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Mataró, recollida en els compromisos del Pla de Mandat 2016-2018, de seguir impulsant l’economia social, solidària i col·laborativa, voluntat que es materialitza també amb iniciatives com el projecte Cueme de cooperativisme a les escoles o la Llançadora de projectes d’economia social i cooperativa de Cafè de Mar.

Línia de finançament de 150.000 euros

La cooperativa de crèdit Coop57 es compromet a establir la línia de finançament específica per a empreses i entitats d’economia social de nova creació per un import total de 150.000 euros. Aquesta línia de finançament ha d’estar destinada a projectes d’interès general per a la ciutat de Mataró, malgrat que l’entitat tingui seu en un municipi diferent.

Per poder fer front a una hipotètica morositat, i fins a exhaurir el fons, l’Ajuntament de Mataró, Coop57 i la Fundació Seira han creat un fons d’avals de 30.000 euros el primer any, aportats a parts iguals. Aquest import també haurà d’estar disponible el 2019.

Per garantir aquest fons de garantia durant els anys 2018 i 2019, l’Ajuntament de Mataró s’implica en el projecte de constitució del fons durant dos anys, en què aportarà a Fundació Seira la quantitat màxima de 20.000 euros en concepte de subvenció (10.000 euros aquest 2018 i 10.000 euros com a màxim el 2019).