Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç Just i Banca Ètica

Escoltar

Comerç Just i Banca Ètica

Mataró és un referent en la promoció de comerç just i banca ètica.  En aquest sentit, l’any 1997 es va adjudicar a l'entitat Fundació Privada Grup Tercer Món l’ús emblemàtic de l'equipament “La Peixateria” per la posta en marxa del Centre de Cooperació i la Solidaritat “La Peixateria” i la Botiga Solidària. També va ser una de les primeres institucions públiques que va obrir un compte l’any 2007 a la banca ètica a través de Triodos Bank.
 

Xarxa Cafè Ciutat

L’any 2008, Mataró s’adhereix al projecte Xarxa Cafè Ciutat, en col·laboració a la Diputació de Barcelona i la Fundació Privada Grup tercer Món Mataró. A través del qual es disposa de la marca de comerç just "Cafè Mataró". 
El "Cafè Mataró" prové del municipi de Las Margaritas, a l'estat mexicà de Chiapas. Aquest producte està elaborat per Mujeres de Unión de la Selva (MUSA) que conreen un cafè 100% natural, de cultiu biològic, d'aromes suaus i delicats. L'objectiu d'aquest projecte és sensibilitzar la població sobre el Comerç Just i treballar en xarxa amb d'altres associacions per aconseguir un consum responsable i solidari. Els productes de Comerç Just prefinancen la producció i asseguren als camperols un preu just i estable per sobre de les fluctuacions del mercat.
Per més informació: https://lacoordi.cat/cafe-ciutat/
tríptic Café Ciutat I.png
 
tríptic café ciutat II.png
 
 

Galeria d'Imatges