Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinefòrums: el cinema com a espai de debat

Escoltar

Cinefòrums: el cinema com a espai de debat

Col·loqui al voltant de la història dels cinefòrums a la ciutat de Mataró i de la importància de les sales d'exhibició, com ara el Foment Mataroní. A càrrec d'Antoni Segarra, Manuel Cusachs i Jesús Gonzàlez. Xerrada prèvia al cinefòrum sobre el film R.M.N., de Cristian Mungiu (2022)

 • Cinefòrums: el cinema com a espai de debat
 • 2023-02-16T19:00:00+01:00
 • 2023-02-16T23:59:59+01:00
 • Col·loqui al voltant de la història dels cinefòrums a la ciutat de Mataró i de la importància de les sales d'exhibició, com ara el Foment Mataroní. A càrrec d'Antoni Segarra, Manuel Cusachs i Jesús Gonzàlez. Xerrada prèvia al cinefòrum sobre el film R.M.N., de Cristian Mungiu (2022)

El Museu de Mataró surt de l'edifici de Can Marfà per organitzar una activitat al Foment Mataroní, que s'emmarca en l'exposició "Acció! 125 anys de cinema a Mataró". 

El Foment Mataroní, seu de l'antic Teatre Principal, va acollir la primera projecció de cinema a la ciutat, l'any 1897. Actualment, aquesta sala encara es troba activa i és l'únic espai on es pot veure cinema al centre de Mataró. Entre l'activitat vinculada a l'art cinematogràfic que ofereix el Foment, s'hi troben els cinefòrums, que cada tercer dijous de mes donen l'oportunitat al públic mataroní de reflexionar i debatre al voltant de pel·lícules actuals o clàssiques. 

Els cinefòrums que s'organitzen al Foment mantenen viu l'amor pel cinema i volen fer perviure l'esperit dels cineclubs, iniciatives de caràcter social i cultural que van viure la seva esplendor a les darreries de la dictadura i als anys de la transició. Posar a disposició de la població un cinema diferent, en versió original i amb voluntat crítica i divulgativa. 

Abans de la projecció i cinefòrum sobre el film R.M.N. de Cristian Mungiu (2022), Antoni Segarra i Manuel Cusachs, moderats per Jesús Gonzàlez, ens descobriran la importància de les sales de cinema, com el Foment, i ens parlaran dels antics cinefòrums, en especial del Film Ideal Club. 

La xerrada tindrà lloc a les 19 h

A continuació, a les 20.15 h, hi haurà la projecció de la pel·lícula i posterior cinefòrum. Moderat per Jesús Gonzàlez. 

L'accés al col·loqui és GRATUÏT. Per poder veure la pel·lícula i assistir al cinefòrum, l'entrada s'adquireix al Foment, com és habitual. El preu de l'entrada és de 6 euros (general) i de 5 euros (reduïda: socis del Foment, carnet d'estudiant, carnet de biblioteca i jubilats).  

Per a més informació: 93 741 29 30 | educacultura@ajmataro.cat

Info

 • Quan?
  16/02/2023 des de 19:00
 • Categoria

  Conferència

 • On?

  Foment Mataroní

 • Organitzador

  Organitzen: Foment Mataroní i Museu de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern