Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Estrena festival Nosaltres

Escoltar

Estrena festival Nosaltres

Estrenem el festival Nosaltres amb una nit de tastets culturals: dansa contemporània, debat cultural i música electrònica

Comencem amb una estrena absoluta d’un espectacle creat especialment per al Nosaltres: InSOStenible és un duet de dansa contemporània performàtica interpretat i creat per dos ballarins mataronins, l'Aleix Lladó i l'Abel Hernández, exemples de l’escena coreogràfica emergent local. Amb aquesta peça volen fer un crit d'alerta a la població sobre el canvi climàtic. És urgent, corre pressa, no hi ha més temps! O ara o mai! És un repte sense fronteres que per combatre'l requereix treball i esforç en comú. Deixa't guiar per aquest tast amb un missatge urgent.

Seguirem amb un debat sota el títol Com fem la cultura sostenible?, organitzat conjuntament amb Kult i el moviment CulturaCoop. Un dels grans debats actuals de l’acció cultural és sobre com podem treballar una cultura que ajudi a una societat menys desigual, més enfortida, més feminista, que generi riquesa en el seu entorn immediat, que aposti pels creadors locals o que lluiti contra el canvi climàtic. En aquest context, i aprofitant que la sostenibilitat és el concepte transversal d'aquesta tercera edició del festival Nosaltres, ens proposem endinsar-nos i aprofundir en el significat i la rellevància d'aquesta sostenibilitat com a clau de la cultura, especialment de la cultura de proximitat o km 0. Per fer-ho, impulsem un debat a tres veus on ens acompanyaran tres ponents de luxe que no només ens aproparan la seva visió com a representants de tres iniciatives culturals diverses on la voluntat de créixer de forma sostenible té un pes molt significatiu: Ivan Miró, escriptor, investigador social, soci de la cooperativa de Sants La Ciutat Invisible i expert en l’economia social i solidària i els seus ecosistemes locals, Gemma Estany, coautora del llibre L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana, i Judith Cabello, gestora cultural de la Casa de la Música de Mataró. Moderarà el debat el codirector del festival i doctor en comunicació Eloi Aymerich. Un debat de plena actualitat.

El duet de música electrònica Talcö tancarà el primer vespre de festival. Format a Mataró l'any 2002 pel discjòquei i productor Marc Latorre (Marc Nürel) i pel també productor Raül Sala (Tatsumi & Masako), Talcö mostrarà la seva exquisida música ballable amb tocs synth pop i les cançons del seu últim treball, Artificial Island (2021. Aiguamoll Records).

Per a més informació: Festival Nosaltres.

Info

 • Quan?
  14/07/2022 des de 20:00
 • Categoria

  Festival Nosaltres

 • On?

  Pati de Can Marchal

 • Organitzador

  Organitzen: Clack Audiovisual i Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern