Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fernando Sánchez Castillo | Presons imaginàries

Escoltar

Fernando Sánchez Castillo | Presons imaginàries

Exposició individual de l’artista Fernando Sánchez Castillo (Madrid, 1970). A cura de Germán Labrador

Fernando Sánchez Castillo
Presons imaginàries
23.09.23 | 07.01.24

A cura de Germán Labrador

Exposició individual de l’artista Fernando Sánchez Castillo. Conegut per la seva obra multidisciplinària (que abasta escultura, pintura, vídeo, instal·lacions, fotografia…), el seu treball es caracteritza per la investigació i reflexió sobre temes socials i polítics, i habitualment fa ús de referències històriques i iconogràfiques per generar un diàleg crític amb la realitat contemporània.
Els temes relacionats amb la violència, la guerra, la memòria històrica i la manipulació del poder, formen part del seu discurs habitual, així com la Guerra Civil Espanyola i els represaliats republicans.
La seva proposta expositiva per a La Presó, doncs, es desplega en un escenari fet a mida: un contenidor per un discurs que hàbilment combina elements simbòlics i iconogràfics d’èpoques passades amb situacions actuals, crítiques amb la societat contemporània i la història recent d’Espanya.

Fernando Sánchez Castillo (Madrid, 1970)

Sánchez Castillo va estudiar Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid i Filosofia i Estètica a la Universitat Autònoma de Madrid. Des de molt aviat ja va desenvolupar un estil propi i una visió crítica sobre la societat i l’esdevenir històric del seu entorn. És considerat un dels artistes espanyols més rellevants de la seva generació, i ha desenvolupat una crítica als discursos monumentals des de diferents perspectives; la seva obra pretén fer-nos conscients de la complexitat i empremtes que deixen els esdeveniments històrics i de com el relat de la història es construeix des de moltes posicions de poder.

Sánchez Castillo ha realitzat exposicions individuals a CA2M (Madrid), Stedelik Museum (Amsterdam), Center for Contemporary Art (Linz, Àustria), MUSAC (Lleó), Centre d’Art Contemporain de Genève (Suïssa), o Fundació Wanas (Suècia), entre d’altres.
També ha participat en diverses exposicions col·lectives com la Biennal de Shanghai (2018), la Biennal de Riga (2018); Today Art Museum (Pequín); Manifesta 11 (Zurich); Borders, Boijmans, Van Beuningen Museum (Rotterdam); XXVI Biennal Internacional de São Paulo; The Real Royal Trip, P.S.1 MOMA (Nova York, EUA), i Abracadabra, Tate Modern (Londres).

Web de l'artista

Germán Labrador (Vigo, 1980)

Director d’Activitats Públiques del MNCentro de Arte Reina Sofía, és professor i catedràtic del Departament d’Espanyol i Portuguès de la Universitat de Princeton.
Les seves investigacions en l’àmbit de la història cultural s’especialitzen en l’estudi dels mons ibèrics de l’època contemporània, a partir de les relacions entre estètica i política, ciutadania i memòria.
És l’autor de les monografies Letras arrebatadas. Poesía y química en la transición española (Devenir, 2009) i Culpables por la Literatura. Imaginación política y contracultura en la transición española (1968-1986) (Akal, 2017). Va ser un dels comissaris de l’exposició Poéticas de la democracia. Imágenes y contra-imágenes de la transición española (MNCARS 2018-2020). Darrerament ha comissariat l’exposició El tragaluz democrático. Políticas de vida y muerte en el Estado Español 1868-1976 (La Arquería, Madrid, 2023).

Més informació: Web M|A|C.

Info

  • Quan?
    23/09/2023 des de 12:00
  • Categoria

    Inauguració d'exposició

  • On?

    Edifici La Presó

  • Organitzador

    M|A|C. Mataró Art Contemporani

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari
  • Lloc web extern