Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La locomotora Mataró: una icona de la ciutat

Escoltar

La locomotora Mataró: una icona de la ciutat

Amb motiu de la commemoració del 175è aniversari del primer tren de la Península, el Museu Arxiu de Santa Maria presenta l’exposició La locomotora Mataró: una icona de la ciutat

La mostra se centra en la primera locomotora de la línia de ferrocarril Barcelona-Mataró, batejada justament amb el nom de la nostra ciutat, i en la manera com ha estat representada en múltiples suports: fotografies, postals, cartells, segells, medalles, maquetes, targetes comercials, pamflets publicitaris, il·lustracions de premsa, dibuixos, pintures, auques, insígnies, calendaris i objectes de tota mena. Fins al punt que la seva imatge, associada al progrés, ha esdevingut, especialment des de la celebració del centenari l’any 1948, una icona de la ciutat. I és que l’estampa de la màquina Mataró amb la seva carbonera i el seguici dels tres vagons, forma part indestriable de la representació genuïna de la capital del Maresme. 

El Museu Arxiu de Santa Maria - Centre d’Estudis Locals de Mataró s’afegeix, així, a l’efemèride amb una exposició de la fabulosa diversitat d’objectes i il·lustracions que han reproduït la locomotora Mataró, amb aportacions de fons propis i de notables col·leccionistes. La mostra restarà oberta fins al 24 de novembre tots els dimarts, divendres i dissabtes, de 6 a 2/4 de 9 del vespre.

Info

 • Quan?
  26/10/2023 des de 00:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

 • Organitzador

  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern