Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i les epidèmies històriques: de l’edat mitjana al segle XX

Escoltar

Mataró i les epidèmies històriques: de l’edat mitjana al segle XX

Dins del seminari "Petits i poderosos: microorganismes i epidèmies", a càrrec de Joan Maltas i Montoro (Universitat de Lleida), qui guiarà la sortida tot explicant la història de les epidèmies a Mataró

Joan Maltas i Montoro és doctor en Història Medieval per la Universitat de Lleida. Ha dedicat part de les recerques a les crisis de mortalitat medievals i les seves relacions amb la fam. Vinculat al Museu Arxiu de Santa Maria, ha estudiat i publicat sobre la història de Mataró.

La sortida s'iniciarà a les 10 h, a l’Ajuntament de Mataró (Riera, 48), i recorrerà els principals escenaris de les epidèmies històriques de Mataró. Al llarg de l’itinerari veurem alguns exemples mataronins de les conseqüències, reaccions populars i polítiques públiques documentades en temps de contagi.

Cal inscripció prèvia, aquí.

En finalitzar el seminari es lliurarà un certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i dues sortides. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del volum 32 de la revista científica L’Atzavara (any 2022), monogràfic entorn dels temes tractats en aquest seminari.

Info

 • Quan?
  08/05/2021 des de 10:00
 • Categoria

  Sortida guiada

 • On?

  Des de l'Ajuntament

 • Organitzador

  Organitzen: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN)

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern