Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial

Escoltar

Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial

Ruta guiada per conèixer el ric patrimoni històric de la ciutat de Mataró: vapors, fàbriques i cooperatives i també els protagonistes que van fer possible la gran transformació econòmica, social i urbanística de la ciutat durant els segles XIX i XX

Us proposem descobrir els inicis de la industrialització a Mataró, conèixer algunes de les fàbriques emblemàtiques de la ciutat i entendre els processos d’elaboració del gènere de punt, l’evolució de les màquines utilitzades en el tèxtil, la importància del moviment obrer i el cooperativisme d’inicis del segle XX.

El recorregut comença a la Nau Gaudí, el primer edifici dissenyat per l’arquitecte modernista i continua a la fàbrica Cabot i Barba, de gènere de punt. El següent punt és la plaça de Miquel Biada, impulsor de l’arribada del tren a la Península, seguit per la visita al vapor Gordils i Dalmau, que va ser el primer vapor de Mataró. Se segueix per l’edifici del Cafè de Mar, testimoni del moviment obrer i finalitza a Can Marfà Gènere de Punt, la fàbrica capdavantera en producció de gènere de punt a la ciutat i una de les "potes" del Museu de Mataró.

Info

 • Quan?
  14/10/2023 des d' 11:00
 • Categoria

  Visita guiada

 • On?

  Des de la Nau Gaudí

 • Organitzador

  Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern