Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ajorna el pagament dels tributs municipals fins que finalitzi l’estat d’alarma

Escoltar

L’Ajuntament ajorna el pagament dels tributs municipals fins que finalitzi l’estat d’alarma

Es concreten les mesures fiscals i econòmiques que afecten a les activitats comercials i empresarials de Mataró com l’exempció de la taxa de terrasses o l’exempció del preu públic de brossa comercial als establiments que hagin hagut d’aturar l’activitat, pel temps que hagin estat tancats.

L’alcalde, David Bote, ha signat aquest dimecres un decret amb diverses mesures econòmiques i fiscals que responen a la voluntat de pal·liar al màxim els efectes de la paralització de l’activitat productiva degut a la pandèmia del coronavirus. Les mesures decretades fan referència al pagament dels tributs municipals, a les concessions i a les empreses municipals i fundacions amb participació municipal, i a les obres públiques i privades.

 

Tributs municipals

Es paralitza l’emissió de rebuts i liquidacions d’impostos, taxes i preus públics mentre duri el període d’alarma, i es concediran noves facilitats per al pagament dels deutes, com ara ajornaments i/o fraccionaments sense recàrrec, dintre de l’exercici 2020.

També s’ha aprovat concedir exempcions per al pagament de:

- Preu públic de brossa comercial als establiments que hagin hagut de tancar a conseqüència de la situació d’excepcionalitat, pel temps que hagin estat tancats.

- Taxa de terrasses pel temps que no s’hagi pogut instal·lar per raó de l’alarma.

- Taxes d’ocupació dels mercats municipals, de marxants o fix, pel temps que no s’hagin pogut celebrar.

 

Concessions, empreses municipals i fundacions amb participació municipal

Aquelles activitats objecte de concessió que s’hagin vist obligades a tancar, quedaran exemptes del pagament del cànon durant el temps de l’estat d’alarma (establiments de restauració al passeig Marítim, bars en poliesportius municipal etc..).

També s’insta les empreses del grup municipal i a les fundacions amb participació municipal a prendre les mesures pertinents per minimitzar els efectes de la crisi per a persones i empreses, especialment pel que fa al compliment del Reial Decret 463/2020 en el seu apartat sobre els subministraments bàsics.

 

Obres públiques i privades

Es decreta l’aturada de les obres públiques en funcionament, amb l’excepció d’aquelles necessàries per garantir la seguretat de les persones i les que tenen com a finalitat garantir un subministrament o arreglar una avaria.

Pel que fa a les obres privades, hauran de complir les prescripcions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la normativa estatal i autonòmica i el que determini l’Agència de Salut Pública, així com també les recomanacions dels col·legis professionals d’arquitectes i aparelladors.