Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2020

Escoltar

2020

L’Ajuntament contracta 94 persones en situació d’atur, a través de 2 programes subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

L’Ajuntament de Mataró ha contractat 94 persones, en data 31 de desembre de 2019, gràcies a dos programes de plans d’ocupació: 83 a través del Programa Treball i Formació 2019, i 11 dins del programa Enfeina’t, subvencionats ambdós pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), i cofinançats pel Fons Social Europeu. El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, els hi ha donat avui 7 de gener la benvinguda en una sessió informativa. Dels 94 contractes, 22 són d’una durada de 12 mesos i la resta per a 6 mesos.

Les obres de la pista polivalent coberta de Cerdanyola avancen a bon ritme

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Esports, Bea Delgado, han visitat l’estat de les obres de la pista polivalent coberta de Cerdanyola que es construeix a la cantonada del Camí del Mig amb el carrer de l’Estadi. El nou equipament, de 1.575 m², es destinarà a usos esportius i també es podrà utilitzar per altres activitats amb un aforament màxim de 3.150 persones. El pressupost d’adjudicació és de 880.877,60 € i es preveu que les obres estiguin enllestides a 31 de març.

La convocatòria de les subvencions 2020 per a les entitats de la ciutat està oberta fins al 13 de febrer

L’Ajuntament de Mataró ha publicat la convocatòria de les subvencions 2020 per a les entitats de la ciutat amb un pressupost de 419.552 € destinats a 12 temàtiques diferents. Les principals novetats d’enguany són l’ampliació de termini, l’avançament en el calendari del període de presentació de sol·licituds i que totes les sol·licituds s’han de presentar de forma telemàtica. Per abordar i assessorar les entitats s’han programat tallers i sessions informatives.

Adif comença les obres de reforç de l’escullera per protegir les vies del tren entre Mataró i Cabrera de Mar

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) del Ministeri de Foment ha començat els treballs de protecció de les vies del tren en el tram Mataró-Cabrera de Mar. L'objectiu principal és consolidar i reparar les proteccions d'escullera existents i pal·liar els efectes que els temporals marítims provoquen al servei de trens de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet.

Acord unànime dels grups municipals per fer front al canvi climàtic

La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una Declaració institucional conjunta dels grups que integren el consistori (PSC, ERC, En Comú Podem Mataró, Junts per Mataró i Ciutadans) per fer front al canvi climàtic des d’una perspectiva municipal, i per tant incloure la situació d’emergència climàtica en totes les planificacions d’actuació.

Aigües de Mataró renova les xarxes d’aigua potable i clavegueram dels carrers de Joan Maragall, de Sant Miquel, del Molí de Vent i de la ronda de la Roca Blanca

Aigües de Mataró va començar ahir, dilluns 13 de gener, les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable i clavegueram del carrer de Joan Maragall (el tram entre el carrer del Molí de Vent i la ronda de la Roca Blanca), del carrer de Sant Miquel, del carrer de Molí de Vent (el tram entre el carrer de les Tres Roques i del carrer de Joan Maragall), i de la ronda de la Roca Blanca (el tram entre el carrer de les Tres Roques i del carrer de Joan Maragall).

Una Declaració institucional vol revisar la Llei de contractes de serveis a les persones per prioritzar la qualitat sobre el preu

La Junta de Portaveus, celebrada el dilluns 13 de gener, va aprovar una Declaració institucional, presentada per En Comú Podem Mataró, sobre la Llei de contractes de serveis a les persones “Llei Aragonés”. El text va rebre el suport del govern, format pel PSC i En Comú Podem Mataró, l’abstenció del grup de Ciutadans i els vots en contra d’ERC i Junts per Mataró.

L’alguer de Mataró torna a presentar floració i participa en un projecte científic internacional

Submarinistes voluntaris de la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) van observar i fotografiar a finals de novembre floració de posidònia oceànica a Mataró. Les dades recollides pel Projecte Alguer de Mataró, una iniciativa de voluntariat que ha tingut ressò mundial, continuen sent favorables pel que fa a l’estat de conservació de la praderia de posidònia.

Mataró es presenta a la convocatòria 2020 d’UNICEF de reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància

El Ple, celebrat dijous 16 de gener, va aprovar per unanimitat la presentació de l’Ajuntament de Mataró a la convocatòria 2020 de reconeixement com a ciutat amiga de la infància. La iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, liderada per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant (ONU, 1989), ratificada per Espanya en 1990, en l’àmbit dels Governs Locals.