Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Gatassa s’habilita com a Centre d’Acollida Municipal per a les persones sense sostre de Mataró

Escoltar

L’Espai Gatassa s’habilita com a Centre d’Acollida Municipal per a les persones sense sostre de Mataró

El dijous 2 d’abril entrarà en funcionament el Centre d’Acollida Municipal de Mataró que s’ha habilitat de forma provisional a l’Espai Gatassa per acollir persones sense sostre donada la situació d’excepcionalitat derivada pel coronavirus. L’equipament, gestionat per Creu Roja, comptarà amb 48 places que se sumen a les 21 que ofereix, durant tot l’any, el Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret.

L’espai, que serà gestionat Creu Roja, tindrà 48 places organitzades en sis habitacions així com cuina, dutxes i vestidors. Diferents serveis de l’Ajuntament han fet les obres i arranjaments necessaris a les instal·lacions perquè tot estigui a punt per donar el servei a un dels sectors més vulnerables de la societat: les persones sense sostre, que han d’estar confinades per evitar la propagació del coronavirus seguint les mesures derivades del Reial Decret 463/2020, del 14 de març.

Aquest centre estarà obert 24 hores, donarà cobertura total de les necessitats bàsiques com són l’alimentació, la higiene i l’allotjament a les persones usuàries del centre. A banda de l’equip professional de Creu Roja, la gestió compta amb el suport de l’equip tècnic de Benestar Social de Mataró així com de la borsa de persones solidàries que coordina el Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró.

Les 48 places del Centre d’Acollida Municipal Espai Gatassa se sumaran a les 21 de Can Soleret, el Centre d’Acollida Municipal obert durant tot l’any. Les persones que ocupaven els 16 llits de la Masia de Can Boet, que es va posar en funcionament de forma provisional el passat 20 de març, es traslladen a l’Espai Gatassa.

 

Cessió de material

Donada la situació d’excepcionalitat que està vivint la societat, les mostres de solidaritat són constants. En aquest cas, el Centre Comercial Mataró Parc ha donat de forma altruista roba de llit, parament de la llar i menjar; Media Markt els electrodomèstics i el club de futbol Unión Deportiva Cirera (UD Cirera) ha col·laborat en la compra de matalassos.

Publicat a