Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat concedeix la Creu Sant Jordi a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena

Escoltar

La Generalitat concedeix la Creu Sant Jordi a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena

Una de les 15 entitats que han estat distingides amb la Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en l’exercici 2020 és la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena per la seva contribució a la salut i al benestar social comunitari, amb la perspectiva d’una llarguíssima tradició de 375 anys d’història.

El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere i la representació territorial. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen els distingits amb les creus.

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena (www.fundaciohospital.org) va celebrar el 375è aniversari durant el 2019 amb un seguit d’activitats com una exposició i vàries ponències sobre la història de l’entitat. També es van realitzar obres de millora de l’edifici en dues fases per consolidar estructures, adaptar-se a la nova normativa de seguretat d’incendis i la façana del carrer de Sant Pelegrí.

La raó de ser de la Fundació Hospital és la de contribuir a la salut i el benestar social de la comunitat oferint serveis, espais i oportunitats on persones i organitzacions puguin trobar els coneixements, els recursos i l’acompanyament necessari per desenvolupar-se integralment. La visió és ser un referent d’excel·lència i innovació en el desenvolupament de serveis per la millora de la qualitat de vida de les persones en tres grans àrees: l’emocional i psicològica, la social i relacional, i, per últim, l’existencial. 

 

Creu Sant Jordi

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.