Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la primera parada de l’exposició de la Diputació ‘Qüestió de temps’ sobre el canvi climàtic

Escoltar

Mataró acull la primera parada de l’exposició de la Diputació ‘Qüestió de temps’ sobre el canvi climàtic

La mostra s’instal·larà divendres 28 a la plaça de Santa Anna i consta de tres activitats: un iglú transparent on es podrà fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat i diputat de Medi Ambient, Xesco Gomar, inauguraran divendres 28 de febrer a les 13 h a la plaça de Santa Anna l’exposició itinerant “Qüestió de temps”. La mostra, sobre els efectes del canvi climàtic, està organitzada per la Diputació de Barcelona.

L’exposició, que serà itinerant, vol apropar a la ciutadania els aspectes més rellevants del canvi climàtic i implicar-la, juntament amb les entitats, en les accions de mitigació i adaptació. A la vegada, pretén donar a conèixer el treball que tant la Diputació de Barcelona com els municipis fan en el marc del Pacte dels alcaldes i alcaldesses. La iniciativa consta de diferents activitats:


Iglú escape room

Des de divendres 28 (de 10 a 14 h i de 15 a 19 h) fins al diumenge 1 (de 10 a 14 h) hi haurà instal·lat a la plaça de Santa Anna un iglú transparent de 5 m de diàmetre a l’interior del qual es faran sessions d’escape-room, integrades per 5 proves d’habilitat i reflexió, que volen mostrar que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió de tothom. L’activitat dura uns 15 minuts i està dinamitzada per un educador. L’iglú està acompanyat per dos elements o tòtems d’informació, i per una taula on els més petits de la família poden dibuixar.


Joc dels cubs del canvi climàtic

Un segon element de la mostra és una estructura “puzle” de 5 x 5 cubs giratoris amb missatges, frases de personatges i bones pràctiques d’acció climàtica. Aquesta estructura es podrà veure també divendres a la plaça de Santa Anna, però després es traslladarà a la Biblioteca Pompeu Fabra, on es podrà visitar fins al 14 de març.


Els Ecopunts a Mataró i itinerari associat

La mostra permetrà donar a conèixer, a través de tòtems informatius, diferents accions que es fan a Mataró per adaptar el municipi al canvi climàtic i mitigar els seus efectes. Com a activitat associada s’ha creat Els Ecopunts de Mataró, un recorregut guiat pels llocs de la ciutat on s’estan duent a terme aquestes actuacions. Aquest recorregut s’ha programat per dissabte 29 de febrer, a les 17 h, amb sortida des de la Casa Capell-Parc Central (inscripció prèvia a casacapell@ajmataro.cat).


Publicat a