Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el 25N posant la mirada en les violències masclistes en temps de conflictes

Escoltar

Mataró commemora el 25N posant la mirada en les violències masclistes en temps de conflictes

Al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes, l’Ajuntament de Mataró amb les entitats, associacions i persones que formen el Consell d’Igualtat, Feminismes i LGTBI han organitzat una vintena d’activitats posant l’accent en les violències masclistes que es donen en temps de conflictes. Els 25 anys del final de la guerra de Bòsnia però també la situació excepcional que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 són l’eix conductor de la majoria d’activitats que es faran a la ciutat durant els darrers quinze dies de novembre i que, donades les circumstàncies, s’han adaptat per complir amb la normativa vigent.

L’objectiu de totes les activitats que s’organitzen enguany al voltant del 25 de novembre és donar l’oportunitat de reflexionar a la ciutadania sobre les violències masclistes en temps de conflicte, ja sigui armat o no, i posar l’accent en com han viscut i viuen les dones aquestes situacions, quines eines han fet servir per sobreviure, quines seqüeles els ha deixat aquesta situació i com es pot treballar amb elles per revertir i superar el que han hagut de viure.

Les activitats a Mataró són diverses i enguany s’han adaptat a les restriccions indicades per les autoritats amb l’objectiu de frenar la corba de contagis de coronavirus. La programació inclou edicions especials de les sessions de conta contes de la Xarxa de Biblioteques de Mataró, programació de ràdio, xerrades, teatre, la projecció de pel·lícules i documentals, activitats de vela i exposicions.

 

Conferència i lectura del manifest virtual

Amb el títol “Les violències masclistes en temps de conflicte”, enguany la conferència anirà a càrrec d’Alba Alfageme que és psicòloga especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes i sexuals. Professora associada de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat de Girona (UGi), i professora de màster de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest acte central de la programació s’oferirà el 26 de noviembre, en streaming a través de la web de l’Ajuntament de Mataró a les 19 h.

Pel que fa a la lectura del manifest del 25N, que es farà de manera simbòlica davant de l'Ajuntament a les 19. 30h, es fa una crida a seguir-lo des de les xarxes.

Les entitats que conformen Teixit de Dones així com el Consell Municipal d’Igualtat, Feminismes i LGTBI han organitzat una intervenció en diferents espais de la ciutat amb l’exposició de sabates vermelles com a símbol del dolor per la violència masclista i en record a les dones assassinades a tot el món.

Balanç 2020

Des del gener fins a l’octubre del 2020, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha atés 245 dones que han suposat 920 gestions entre assessoraments jurídics (153), atencions psicològiques individuals (494) i atencions d’acollida i seguiment (273). Pel que fa al Servei d’Atenció Integral (SAI) ha atès, en el mateix període, a 35 persones per diferents discriminacions o violències patides per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Publicat a