Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró congela els preus públics de les escoles bressol municipals per al curs 2020-2021

Escoltar

Mataró congela els preus públics de les escoles bressol municipals per al curs 2020-2021

El Ple va aprovar la modificació de preus públics d’Ensenyament i Cultura, que inclou també la creació de noves tarifes per als supòsits en què les classes es facin format online o semipresencial.

El Ple ordinari de juny, que va tenir lloc dijous dia 4, va aprovar la modificació dels preus públics de Cultura i Ensenyament per al curs 2020-2021.

En línies generals, es congelen les tarifes que tinguin a veure amb els serveis considerats essencials com les escoles bressol municipals o els cursos de caire social de l’Aula de Teatre adreçats a persones grans o amb diversitat funcional; s’apugen un 2,1 % aquells preus públics que no preveuen variacions en el servei -increment equivalent a l’augment de la majoria de preus públics de les Ordenances Fiscals de Mataró de l’any 2020-; i els serveis per a adults amb uns costos més cars que els serveis ordinaris s’incrementen un 8 %, en línia amb l’augment d’alguns impostos.

En diversos casos també es creen noves tarifes per als supòsits en què les classes siguin en format online o semipresencial. En aquests casos, els preus seran, respectivament, un 60 i un 80 % del preu del curs presencial.

 

Preus públics d’Ensenyament

Pel que fa als preus públics de la Direcció d’Ensenyament per al curs 2020-2021:

-Escoles bressol municipals: no s’incrementen els preus de les activitats que s’ofereixen a les escoles bressol municipals perquè es tracta d’un servei essencial. El curs vinent els centres mantenen la mateixa oferta, tant de tipus de jornades com de serveis complementaris de menjador, permanències i serveis de vacances.

Els únics canvis són un increment del preu de l’espai infants i família (amb el nou preu es paguen 10 € al mes i hi ha una reducció de preu per als usuaris del servei de Benestar Social que tinguin dificultats socio-econòmiques) i també l’eliminació del retorn total de la quota de la matrícula quan abans de començar el curs un usuari es dona de baixa (només es retornarà el 100 % de la quota quan el responsable sigui el mateix Ajuntament i un 50 % quan hi hagi una causa mèdica justificada de l’alumne/a).


-Escola Municipal de Música de Mataró: en línies generals es manté l’oferta del curs anterior i es creen nous preus públics per poder fer els mateixos cursos en format online o semipresencial.

Com que no hi ha cap modificació significativa en el servei, el criteri general és un increment del 2,1 %. Hi ha 5 excepcions a aquest criteri (Formació bàsica aprofundiment, formació avançada 1 i 2 i els dos PAGS), que s’incrementen el 8 % perquè no són serveis essencials i són prestats pel sector privat.


-Institut Miquel Biada: manté la mateixa oferta, activitats, serveis i prestació de materials, així com la cessió d’espais del centre. Els preus públics per al curs que ve s’apujaran un 2,1 %.


-Centre de Formació Permanent Tres Roques: manté la mateixa oferta de tallers i de cursos, i el criteri general ha estat un increment del 8 % per no ser un servei essencial i ser prestat pel sector privat. Es creen nous preus públics per poder fer els mateixos cursos en format online i semipresencial. Els preus dels espais del centre s’incrementen un 2,1 %.


-Centre de Formació d’Adults Can Noè: manté l’oferta de cursos, i el criteri general és incrementar els preus un 2,1 %. Es creen nous públics per poder fer els mateixos cursos en format online i semipresencial.

 

Preus públics de Cultura

Les modificacions dels preus públics per al curs 2020-2021 de la Direcció de Cultura són:

-Aula de Teatre: es congelen les tarifes dels cursos de caire social adreçats a persones grans o amb diversitat funcional per ser considerats un servei essencial. S’incrementa un 2,1 % els cursos adreçats a infants i joves; i els cursos d’adults i monogràfics de curta durada que no requereixen una atenció social específica s’incrementen un 8 %.

Es creen noves tarifes per als supòsits en què les classes es realitzin en format online o semipresencial, opció que es planteja pel fet de no comptar encara amb una definició clara de com s’hauran de desenvolupar les formacions durant el proper curs.

-Preus públics per a la utilització d’espais dels centres cívics: el criteri general ha estat incrementar-los un 2,1 %.

-Preus públics per a activitats educatives al Centre Cívic Espai Gatassa: el criteri general és increment del 8 % de les tarifes per no ser un servei essencial i estar prestat pel sector privat. Es creen nous preus públics per poder fer els mateixos cursos en format on line i semipresencial.

Publicat a