Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró destina 300.000 € a avançar prestacions econòmiques a les persones afectades per EROs i ERTOs

Escoltar

Mataró destina 300.000 € a avançar prestacions econòmiques a les persones afectades per EROs i ERTOs

L’Ajuntament ofereix un ajut retornable de 400 € a aquelles persones empadronades a la ciutat que encara no han rebut cap prestació d’atur o subsidi tramitat al SEPE malgrat estar inclosos en expedients de regulació d’ocupació degut a la pandèmia de Covid-19.

L’Ajuntament de Mataró destinarà 300.000 € a avançar prestacions econòmiques a persones afectades per expedients de regulació d’ocupació (ERO) i expedients de regulació d’ocupació temporals (ERTO) que encara no hagin percebut cap prestació d’atur o subsidi tramitat al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). La voluntat és garantir que les persones empadronades a la ciutat que es trobin en aquesta situació degut a la pandèmia de coronavirus, es dotin de la liquiditat suficient per fer front a despeses bàsiques de forma transitòria fins a la seva reincorporació activa al mercat laboral.

L’ajut retornable consistirà en un pagament únic de 400 € que es farà efectiu mitjançant transferència bancària i en tipologia de préstec sense interessos. Hi podran optar les persones empadronades a la ciutat que, en el moment de presentar la sol·licitud, no hagin rebut l’ingrés de la prestació d’atur o subsidi.

Les persones que sol·licitin i esdevinguin beneficiàries d’aquest ajut retornable hauran de procedir al seu retorn en dos terminis: el primer termini el 30 de setembre i, el segon, el 31 d’octubre. El cobrament es farà efectiu amb càrrec al mateix compte bancari facilitat pel sol·licitant per fer l’ingrés, i l’impagament en els períodes establerts comportarà la seva recaptació per la via executiva.

Aquesta nova mesura engegada per l’Ajuntament per pal·liar el retard en la recepció d’aquests subsidis i contribuir d’aquesta manera a apaivagar els efectes de la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19 se suma a altres iniciatives com l’agilització del pagament de factures a proveïdors o l’ajornament del pagament dels tributs municipals, entre d’altres. Les bases reguladores per a l’atorgament d’aquestes prestacions econòmiques s’han aprovat mitjançant un decret d’alcaldia.

 

Com sol·licitar l’ajut retornable

El termini de presentació de les sol·licituds s’iniciarà dimarts 5 de maig -l’endemà de la publicació d’aquestes bases al Butlletí Oficial de la Província (BOPB)- i s’allargarà fins al 12 de juny de 2020.

La sol·licitud s'haurà de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica mitjançant el model d'instància normalitzat.

Aquelles persones que no disposin d’identificació electrònica hauran de contactar amb el Servei d’Atenció Ciutadana a través del telèfon gratuït 010.