Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró gestiona i acull el Grup de Treball de Metodologia d’Intervenció als Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere

Escoltar

Mataró gestiona i acull el Grup de Treball de Metodologia d’Intervenció als Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere

L’Ajuntament de Mataró forma part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya per un acord de Ple de juny del 2017. Des d’aquests municipis s’han detectat una sèrie de necessitats vinculades amb l’ocupabilitat de les persones trans (Grup de Treball que lidera Barcelona Activa) o un model d’intervenció en l’acompanyament des dels Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere. En aquesta línia Mataró gestiona i acull el Grup de Treball de Metodologia d’Intervenció als Serveis d’Atenció a la diversitat sexual i de gènere amb l’organització de 7 sessions formatives durant el 2020 dirigida a professionals d’aquest àmbit.

La primera de les sessions es va celebrar el 27 de febrer al Centre Cívic Cabot i Barba i es faran 6 més durant el 2020. Hi estan inscrites un total de 35 persones de 22 municipis i organismes com l’Ajuntament de Barcelona, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Corbera de Llobregat, Sabadell, Gavà, Castelldefels i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, entre d’altres. La proposta és que aquestes sessions, que es fan al Centre Cívic Cabot i Barba, siguin una formació teòrica, pràctica i participativa que portin a la reflexió col·lectiva i a unes conclusions i accions.
 
El Ple ordinari del mes de juny de 2017 va aprovar l’adhesió de Mataró a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya que té per objectiu el desenvolupament de polítiques públiques adreçades a assegurar els drets i les llibertats de totes les persones més enllà de les seves identitats, expressions de gènere o orientacions afectives i sexuals. També per a compartir experiències i coneixements i sumar sinèrgies per incrementar la capacitat conjunta d’acció política i social.
 
Fruit del compromís de l’Ajuntament de Mataró en la implementació i el desplegament de les Polítiques LGTBI, i dels serveis i recursos necessaris per atendre a la ciutadania, el dimarts 15 de gener de 2019 es va signar l’acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral (SAI) d’àmbit local entre la Direcció General d’Igualtat (Generalitat de Catalunya) i l’Ajuntament de Mataró. Durant el 2019 s’han atès a 39 persones i s’han realitzat 162 atencions.

Publicat a