Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova subvenció perquè les entitats esportives cobreixin quotes i despeses de famílies que no poden pagar els serveis

Escoltar

Nova subvenció perquè les entitats esportives cobreixin quotes i despeses de famílies que no poden pagar els serveis

L’objectiu és que els joves esportistes no hagin de renunciar a la seva activitat esportiva habitual i a formar part de l’entitat per no poder fer front a les quotes. L’ajut s’emmarca en el Pla de reconstrucció econòmica i social. Es poden sol·licitar fins al 30 de novembre.

Entrenament al Poliesportiu Municipal Teresa M. Roca i Vallmajor. Foto: Ajuntament
Entrenament al Poliesportiu Municipal Teresa M. Roca i Vallmajor. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró ha obert el termini perquè les entitats esportives puguin acollir-se a una nova subvenció que els permeti cobrir part de les quotes i despeses corresponents al 2020 que haurien de percebre de les famílies d’infants i joves esportistes que no poden assumir el pagament per la situació econòmica provocada per la Covid-19.

Poden sol·licitar les subvencions les entitats esportives sense finalitat de lucre, domiciliades al municipi, que estiguin legalment constituïdes i inscrites al Registre Municipal d’Entitats i al Registre d’entitats de la Generalitat de Catalunya. Queden excloses les AMPAS i les associacions esportives escolars.

Cada entitat pot demanar els ajuts per a un màxim de 5 places ocupades per esportistes nascuts entre el 2002 i el 2017. Com a requisits, algun membre de la unitat familiar ha hagut d’estar afectat a partir del mes de març i com a mínim durant dos mesos per un ERTO, ERO, o atur, motivats per les conseqüències de la Covid-19. Les entitats esportives sol·licitants han de garantir que les famílies dels infants i joves beneficiaris compleixen els criteris de filtre i valoració indicats a les bases de la convocatòria.

Aquesta línia de subvencions està dotada pressupostàriament amb un total  de 40.000 €, i l’ajut per a cada plaça serà per a un màxim de 400 euros. Les peticions es poden formalitzar fins al 30 de novembre per Internet, amb identificació electrònica.

Aquests ajuts s’emmarquen en els acords de la Taula de reconstrucció econòmica i social, que defineix les mesures del Pla de reconstrucció per fer front a les conseqüències de la Covid-19 a Mataró. En concret, el passat mes de juny es van aprovar 10 mesures de xoc en l’àmbit social, una de les quals consistia en enfortir les entitats esportives per potenciar el seu rol en el foment de la cohesió social, oferint-les suport per contribuir a la sostenibilitat de les activitats i afavorint la continuïtat i accés dels associats i famílies vulnerables afectades per la crisi ocasionada per la Covid-19.


Publicat a