Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una proposta de plataforma oberta per connectar persones i associacions guanya la 4a edició de la Som Hackathon

Escoltar

Una proposta de plataforma oberta per connectar persones i associacions guanya la 4a edició de la Som Hackathon

Hi han participat un total de 87 estudiants universitaris i de secundària al llarg de tot el cap de setmana

Foto: Ajuntament
Foto: Ajuntament

L’equip “On rails”, format pels estudiants Aitor Garcia, Albert Loma, Eric Fradera, Jan Lopera i Marc Serra, es va endur diumenge el premi universitari, dotat amb 2.000 euros, en la quarta edició de la Som Hackathon, celebrada durant el passat cap de setmana i centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques transformadores que garanteixin un envelliment actiu i saludable.  El jurat va valorar la seva proposta de plataforma oberta per connectar persones i associacions, i la solució tecnològica a nivell d’arquitectura, el treball en equip, la  filosofia open source i la disposició de la plataforma a disposició de tothom.

L’altre premi, el de batxillerat i cicles formatius, dotat amb 1.000 euros, el va guanyar l’equip format per Jordi Palomera, Marçal Comajoan, Oriol Baldrís i Roger Vendrell. En aquest cas, el jurat va valorar el projecte d’acompanyament a les compres de la gent gran, pel fet que és un projecte intergeneracional aplicable. La menció especial va ser per un projecte d’plicació per millorar la mobilitat de la gent gran, presentat pels estudiants Alba González, Cristina Mateos, Cristina Arcas, Daniel Cano, Javier Santos i Oriol Campdepadrós.

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat són els impulsors d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb el suport com a patrocinadors dues empreses del parc (Everis, Intowin), Adevinta (propietària de portals com Fotocasa, Infojobs, Habitaclia o  coches.net) i Mútua General de Catalunya.