Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una resolució judicial avala l’aïllament imposat per l’Ajuntament a set persones per evitar contagis de la Covid-19

Escoltar

Una resolució judicial avala l’aïllament imposat per l’Ajuntament a set persones per evitar contagis de la Covid-19

La interlocutòria s’acull a la modificació legislativa decretada per la Generalitat el 4 d’agost en què s’estableix la competència dels ajuntaments per adoptar aquest tipus de mesures quan es consideri que hi ha risc per a la salut pública.

El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat aquest dimecres, 26 d’agost, el decret de l’Ajuntament de Mataró que imposa mesures d’aïllament i quarantena respecte de set persones per evitar possible propagació de la Covid-19.

El passat 18 d’agost, l’Ajuntament va tenir coneixement d’un cas positiu per Covid-19 a la ciutat que no estaria respectant les mesures d’aïllament, així com tampoc no estarien en quarantena ni s’haurien realitzat les proves PCR la resta de convivents, contactes directes de la persona que havia donat positiu. A través dels serveis municipals de Benestar Social, Salut Pública, Mediació Intercultural i Policia Local es va oferir ajuda perquè aquestes altres 6 persones (3 adults, 2 menors i 1 nadó) es realitzessin les proves PCR i complissin amb l’aïllament de 14 dies necessari per evitar la propagació de la Covid-19. Davant l’evidència que no es realitzarien el test per detectar possibles contagis ni tampoc complirien el confinament imposat, i entenent que es podria tractar d’un cas que podia suposar un risc per a la salut pública, aquest dilluns 24 d’agost l’Ajuntament va notificar el cas al jutjat, que ha avalat les mesures cautelars decretades pel consistori.

La interlocutòria emesa pel Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona s’acull al Decret llei 30/2020, de 4 d’agost, en què la Generalitat estableix que els ajuntaments també tenen competència per adoptar aquest tipus de mesures cautelars en els casos en què hi hagi risc per a la salut individual o col·lectiva o s’observi l’incompliment greu o molt greu de les mesures adoptades per fer front a la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19.