Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants de Mataró es reprèn amb la participació de 19 escoles i 38 alumnes

Escoltar

El Consell d’Infants de Mataró es reprèn amb la participació de 19 escoles i 38 alumnes

El 20 de novembre del 2019 es va constituir el sisè curs del Consell d’Infants de Mataró que va decidir treballar el tema del medi ambient però que es va veure estroncat per l’arribada de la Covid-19 al març del 2020. Aquest curs 2021-2022 es reprèn el Consell d’Infants amb la participació de 19 centres escolars de la ciutat i 38 alumnes que han decidir treballar les desigualtats, la inclusió social, el respecte i la no discriminació durant aquest curs.

Foto de família amb tots els consellers i conselleres i les autoritats. Foto: Ajuntament.
Foto de família amb tots els consellers i conselleres i les autoritats. Foto: Ajuntament.

El Consell d’Infants de Mataró s’ha constituït avui, 23 de novembre, en la seva setena edició al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Una edició que s’ha fet esperar després que el Consell d’Infants del curs 2019-2020 hagués d’interrompre la seva tasca per l’arribada de la Covid-19 i la declaració de l’Estat d’Alarma el 14 de març del 2020.

L’acte se celebra al voltant del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el 20 de novembre, data en la què es va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants i que enguany arriba als 32 anys.

Les escoles que participen enguany són: Àngela Bransuela; Angeleta Ferrer; Balmes; Camí del Cros; Camí del Mig; Cirera; Cor de Maria; El Turó; GEM; Germanes Bertomeu; Joan Coromines; Josep Montserrat; Mare de Déu de Lourdes; Maria Mercè Marçal; Maristes Valldemia; Marta Mata; Montserrat Solà; Rocafonda i Vista Alegre.

L’alcalde, David Bote, ha donat la benvinguda  a tot l’alumnat i professorat de les escoles que han participat i que treballaran el tema de les desigualtats, la inclusió social, el respecte i la no discriminació. La tria s’ha fer per votació a ma alçada i l’opció guanyadora ha comptat amb els vots favorables de 7 alumnes.

Les propostes proposades són d’aquestes 8 àrees temàtiques:

-Medi Ambient i Canvi Climàtic: 3 vots.

- Millora dels espais de la ciutat: 2 vots.

-Desigualtats, inclusió social, respecte i no discriminació: 7 vots.

- Seguretat Ciutadana: 3 vots.

- Mobilitat i Seguretat vial: 1 vot.

- Gènere: cap vot però a petició de l’alcalde, David Bote, aquest tema s’inclourà en els aspectes a treballar.

- Xarxes socials i el seu ús / abús: 1 vot.

- Benestar Animal: 2 vots.

A partir de la seva constitució, el Consell d’Infants de Mataró es reuneix vàries vegades durant el curs per conèixer aspectes relacionats amb el tema a tractar i per poder debatre i proposar accions concretes per millorar la ciutat. Les propostes es recullen i es traslladen a l’Ajuntament en l’acte de cloenda que se celebra al mes de juny en un acte públic.

Publicat a