Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El procés d’integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa pública del Departament d’Educació avança

Escoltar

El procés d’integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa pública del Departament d’Educació avança

L’alcalde, David Bote, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han visitat avui l’Institut Miquel Biada en el marc del preacord perquè a la preinscripció del curs 2022-2023 ja hagi finalitzat el procés d'integració del centre. L’institut Miquel Biada centra bona part de l’oferta en Formació Professional (FP) al municipi, amb 8 cicles de grau mitjà i 7 cicles de grau superior, fet que es vol potenciar perquè sigui referent a la comarca en FP.

D'esquerra a dreta, Josep Bargalló i David Bote al pati de l'INS Miquel Biada. Foto: Sergio Ruiz
D'esquerra a dreta, Josep Bargalló i David Bote al pati de l'INS Miquel Biada. Foto: Sergio Ruiz

L’alcalde, David Bote, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, han visitat avui, 12 de maig, l’Institut Miquel Biada que ha de canviar properament la seva titularitat passant de ser municipal a integrar-se a la xarxa pública del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. També hi ha assistit el director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó.

El preacord, que ja va ser aprovat en el Ple d’abril, manifesta la voluntat de les dues parts per analitzar amb profunditat la situació del centre pel que fa als aspectes claus del protocol com són els drets, obligacions i condicions per a la cessió de béns immobles i béns mobles, aspectes específics per a la subrogació del personal docent i d’administració i serveis del centre així com d’altres aspectes que afectin al futur acord d’integració.

L’Institut Miquel Biada és un centre de titularitat municipal que passarà a formar part de la xarxa del Departament a partir del curs 2022-2023. Serà el segon centre que s’adhereix a la titularitat d’Educació en els serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental, després que l’actual curs escolar s’hagi incorporat l’Institut mancomunat de la Vall del Tenes, que també era de titularitat municipal. 

Properament, l’Ajuntament i Departament d’Educació proposaran un calendari de treball que permeti concretar aspectes com són la subrogació del personal docent i d’administració, la cessió dels diferents béns i els serveis que donarà el centre educatiu com a referent a la comarca en Formació Professional (FP).

 

Institut Miquel Biada

L’Institut Miquel Biada és el centre de secundària amb major oferta educativa de Mataró i de la comarca. És l’institut amb més alumnes matriculats de Formació Professional (FP) de la ciutat, amb 1.279, i que concentra el 25% de l’alumnat que cursa algun cicle d’FP a Mataró.

L’oferta del centre és de 3 línies d’ESO i 3 línies de batxillerat. En matèria de Formació Professional, s’oferten 15 cicles formatius així com Programes de Formació i Inserció (PFI). En grau mitjà es poden cursar vuit cicles:

 • Gestió administrativa
 • Instal·lacions elèctriques i automàtiques
 • Obres d’interior, decoració i rehabilitació
 • Manteniment electromecànic
 • Operacions de laboratori
 • Electromecànica de vehicles automòbils
 • Carrosseria
 • Manteniment d’embarcacions d’esbarjo


En grau superior l’oferta és de set cicles:

 • Administració i finances
 • Automatització i robòtica industrial
 • Projectes d’edificació
 • Programació de la producció en fabricació mecànica
 • Mecatrònica industrial
 • Fabricació de productes farmacèutics, biotecnològics i afins
 • Laboratori d’anàlisi i control de qualitat

 

8 centres integrats arreu de Catalunya

Des de l’aprovació del Decret d’integració de centres a la xarxa pública l’any 2019, un total de vuit centres han passat a titularitat del Departament d’Educació. El curs actual ho han fet tres centres i el proper curs se n’hi afegiran cinc més.

El decret obre la porta al canvi de titularitat d’escoles concertades o municipals per passar a formar part de la xarxa de centres del Departament. Per a l’aplicació del decret llei, s’han de complir una sèrie de criteris: que ho sol·liciti la titularitat del centre; que hi hagi necessitats d’escolarització al municipi; que l’edifici i les instal·lacions compleixin els requisits; i que el personal compleixi els requeriments del Servei d’Educació.

Publicat a