Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament col·labora amb el web Iluro Sport que recull la història de l’esport a Mataró

Escoltar

L’Ajuntament col·labora amb el web Iluro Sport que recull la història de l’esport a Mataró

El web www.ilurosport.cat és una nova web dedicada a l’esport de Mataró que compta entre els seus objectius el de recopilar tota la informació històrica de l’esport a la ciutat seguint la tasca que va fer la revista Iluro Sport des del 1965 i durant 14 anys. Entre les seccions que compta hi ha els Records d’un segle d’esport a Mataró, recopilacions històriques, les plantilles dels equips de la ciutat, biografies, història de les instal·lacions i un directori de clubs. L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Esports, hi col·labora amb la voluntat de promoure el coneixement de la història esportiva de la ciutat fins ara només consultable en llibres o l’arxiu municipal a través d’antics articles.

Mataró compta amb un nou web, www.ilurosport.cat, que neix amb la voluntat de ser un espai on es pugui consultar la història de l’esport a Mataró. Aquest nou mitjà de comunicació és un record a la revista Iluro Sport que des de l’any 1965 i durant 14 anys va informar de l’esport de la ciutat de forma setmanal, cada dimecres recollia des dels partits o competicions locals fins als mataronins i mataronines que aconseguien fites internacionals.

 

En el nou web hi haurà les següents seccions: els Records d’un segle d’esport a Mataró, recopilacions històriques, les plantilles dels equips de la ciutat, biografies, història de les instal·lacions i un directori de clubs. Pròximament s’hi afegiran també un recull estadístic de resultats i classificacions. En aquests moments ja es pot consultar però és un web que encara necessita fer el buidatge de molts articles i dades per anar ordenant tota la informació història de l’esport a la ciutat.

 

El contingut del web ha estat creat i recopilat per Josep Gomà i Nasarre. Per a fer-ho s’ha utilitzat sobretot l’arxiu personal de Josep Gomà i Carol, l’arxiu complet d’IluroSport que compta amb moltes fotografies de Santi Carreras i l’arxiu d’El Tot Mataró i El Tot Esport. De totes formes, el nou web és una eina de consulta viva que s’anirà omplint de contingut de forma progressiva.

 

L’Ajuntament de Mataró, des de la regidoria d’Esports, hi col·labora amb la voluntat de donar suport a aquesta iniciativa que posa a l’abast de la ciutadania la història de l’esport a la ciutat d’una forma àgil.

Publicat a