Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 34 persones en situació d’atur a través de dos programes destinats a la millora de l’ocupabilitat

Escoltar

L’Ajuntament contracta 34 persones en situació d’atur a través de dos programes destinats a la millora de l’ocupabilitat

Les convocatòries de plans d’ocupació han estat possibles gràcies al programa Treball als Barris 2020 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i al Pla de de Reactivació de la Diputació de Barcelona. El personal tècnic del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i de Recursos Humans de l’Ajuntament ha dut a terme les entrevistes de selecció.

Foto: Ajuntament de Mataró
Foto: Ajuntament de Mataró

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, i el regidor de Joventut, Daniel Hurtado, han donat la benvinguda en una sessió informativa celebrada avui, 3 de maig de 2021, a 34 persones contractades per l’Ajuntament de Mataró. Aquestes contractacions han estat possibles gràcies a les convocatòries de plans d’ocupació de Treball als Barris 2020 del SOC i del Pla de de Reactivació de la Diputació de Barcelona. Ambdós programes estan destinats a la contractació temporal de persones en situació d’atur per realitzar obres i serveis d’interès públic i caràcter social, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones beneficiàries.

En el cas del programa Treball als Barris 2020, s’han contractat 23 persones durant 6 mesos que desenvoluparan la seva tasca als barris de Rocafonda, El Palau i/o Cerdanyola. Totes elles eren persones a l’atur no perceptores de prestació contributiva. Quant al Pla de Reactivació, s’han contractat 11 persones a l’atur menors de 30 anys per una durada de 8 mesos. Les contractacions són a jornada parcial en tots els casos.

Les persones contractades han estat derivades pel SOC i el personal tècnic del SOM i del Servei de Recursos Humans de l’Ajuntament de Mataró ha dut a terme les entrevistes de selecció. Els perfils professionals contractats són els següents: peons/es, oficials/es de 2a de pintura, de paleteria i de jardineria, auxiliars de serveis i administratius/ves, integradora/es socials, tècnics/ques mitjans de programes, de Promoció de Ciutat i Comerç i d’Ocupació.

Programes que inclouen formació i tutorització

Pel que fal al programa Treball als barris, sis peons de jardineria han seguit una formació prèvia durant els mesos de març i abril per a l’adquisió de competències tècniques i competències transversals que els capacitin per a la feina.

A més a més, les persones contractades comptaran amb acompanyament i tutorització per part del personal tècnic del SOM, per afavorir així la seva inserció laboral i la possiblitat de trobar feina un cop finalitzat el contracte.

Galeria d'Imatges