Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta set professionals per al programa d’inspecció d’habitatges buits i mal conservats

Escoltar

L’Ajuntament contracta set professionals per al programa d’inspecció d’habitatges buits i mal conservats

La incorporació d’un equip format per set professionals a l’Ajuntament de Mataró ha de reactivar una línia de treball en matèria de disciplina d’habitatge per inspeccionar fins a 900 habitatges buits i/o en mal estat. L’objectiu és reduir en un 4% el parc d’habitatges desocupats de la ciutat per incidir en el mercat immobiliari i facilitar el dret a l’habitatge a la ciutadania.

La regidora d'Habitatge, Sarai Martínez, donant la benvinguda als nous treballadors.
La regidora d'Habitatge, Sarai Martínez, donant la benvinguda als nous treballadors.


La regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, ha donat la benvinguda als set professionals que s’incorporen avui a treballar a l’Ajuntament de Mataró per portar a terme inspeccions a habitatges de la ciutat desocupats i/o en mal estat en el marc d’un programa destinat a implantar una nova línia de treball en matèria de disciplina d’habitatge.

L’objectiu del programa és protegir el bon ús residencial del parc d’habitatges de la ciutat fent inspeccions per a detectar i revertir situacions de desocupació permanent i la manca de conservació. Aquesta és una de les mesures que inclou el Pla Local de l’Habitatge 2018-2024 i també un dels compromisos del Pla de Mandat 2019-2023 per protegir l’ús residencial i aconseguir una ciutat més cohesionada i justa.

Els set professionals que s’incorporen tenen diversos perfils professionals (administratius, juristes, inspectors i arquitectes) per formar un equip que pugui desenvolupar des de les inspeccions com els tràmits administratius i sancionadors als propietaris.

L’objectiu és realitzar 900 inspeccions durant aquest 2021 i poder declarar la utilització anòmala per desocupació permanent de 229 habitatges i instruir un mínim de 6 ordres de conservació. També es preveu contribuir a mobilitzar una vintena d’habitatges cap a programes de lloguer assequible i reduir en un 4% el parc d’habitatges desocupats de la ciutat.

Fins ara, com a fase pilot, s’han fet 140 inspeccions durant el 2021 i s’han iniciat 6 procediments d’utilització anòmala per desocupació.

A banda d’aquest programa, l’Ajuntament disposa d’altres instruments per al foment del lloguer d’habitatges com el projecte europeu Lloguem! que des del seu inici l’any 2019 ha aconseguit incorporar 20 pisos amb un preu de lloguer per sota del preu de mercat. A més, s’ha negociat un acord amb la SAREB per a incorporar 15 habitatges al parc social.

Publicat a