Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament explica el projecte Lloguem! en unes jornades sobre polítiques d’habitatge a Castelló de la Plana

Escoltar

L’Ajuntament explica el projecte Lloguem! en unes jornades sobre polítiques d’habitatge a Castelló de la Plana

El servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró va participar en la tercera edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives organitzades per l’Ajuntament de Castelló de la Plana per abordar polítiques de col·laboració público-comunitàries per mobilitzar habitatges buits i incrementar el lloguer assequible. La intervenció de Mataró va ser sobre el projecte europeu Lloguem!

La participació de Mataró va centrar-se en les polítiques innovadores d'habitatge. Foto: Ajuntament.
La participació de Mataró va centrar-se en les polítiques innovadores d'habitatge. Foto: Ajuntament.

Del 9 al 27 de novembre se celebren a Castelló de la Plana la tercera edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives, un espai de reflexió amb conferències i activitats per a promoure solucions per a fer front a la crisi climàtica, amb propostes d'agroecologia, sobirania alimentària i models d'alimentació sostenibles, i promoure polítiques públiques que garanteixin l'accés a l'habitatge. Des del servei d’habitatge de Mataró es va participar en una jornada enfocada precisament en aquest darrer punt: les polítiques públiques per garantir l’accés a l’habitatge.

El cap de servei d’habitatge, Albert Terrones, va exposar tots els detalls del projecte europeu Lloguem!. L’objectiu d’aquesta iniciativa és poder incidir en el mercat de lloguer d’habitatge amb la intenció de generar una oferta alternativa d’habitatge assequible i estable, per una banda, i que ofereixi als propietaris/ries seguretat en el cobrament i facilitats per a l’adequació o reforma del mateix, per l’altra. També pretén generar un impacte positiu en la creació d’ocupació i en l’eficiència energètica dels habitatges.

La proposta busca posar en comú la necessitat de mobilitzar habitatges desocupats i la voluntat de donar suport a fórmules d’habitatges col·laboratius.

El projecte va ser aprovat pel Secretariat de la Urban Innovative Actions (UIA) el 17 de setembre del 2018. Des d’aleshores s’han captat 31 habitatges al projecte, als qual s’han fet obres per valor de més de 550.000€. D’aquests, 450.000€ han estat subvencionats pel projecte.  

 

Publicat a