Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament projectes de recuperació econòmica al municipi

Escoltar

L’Ajuntament i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament projectes de recuperació econòmica al municipi

L’alcalde, David Bote, i la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, s’han reunit aquest matí per treballar plegats i impulsar iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Durant la reunió s’ha parlat sobre els projectes que s’estan treballant des de l’Ajuntament de Mataró que es poden beneficiar dels fons europeus Next Generation, un instrument d’emergència puntual i de durada limitada que té com a finalitat la recuperació i la transformació de les economies. Els representants de la Diputació han explicat els detalls del programa ‘Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació’, a partir del qual aquest organisme posa la seva infraestructura de suport als ajuntaments que volen accedir a aquests ajuts.

A la trobada s’ha realitzat un mapeig dels projectes territorials susceptibles d’accedir a finançament europeu i s’han analitzat els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la Covid-19.

Mataró presentarà quatre projectes com a candidats a obtenir aquest finançament europeu: el ‘Parc d’economia circular’, que ha d’ajudar a millorar l’eficiència dels processos de reciclatge;  ‘Mataró, ciutat cuidadora’, on es busca desenvolupar tecnologies en favor d’una millora de la qualitat de vida de les persones fràgils; la Reutilització de les aigües pluvials i del subsòl de la zona del Sorrall per utilitzar-la al sector agrícola i la creació, vinculada al TecnoCampus, d’un centre de formació contínua per facilitar els processos de reciclatge professional.

Finalment, la reunió ha servit per generar sinergies entre les institucions, visibilitzar i agregar iniciatives a nivell municipal, comarcal i provincial i fomentar la col·laboració publicoprivada.