Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obrirà les zones de joc dels parcs infantils a partir de dilluns 8 de març si les dades epidemiològiques continuen millorant

Escoltar

L’Ajuntament obrirà les zones de joc dels parcs infantils a partir de dilluns 8 de març si les dades epidemiològiques continuen millorant

En base a la millora de les dades epidemiològiques i la disminució de la tensió en el sistema sanitari, l’Ajuntament de Mataró té previst obrir les zones de jocs dels parcs infantils a partir de dilluns 8 de març, sempre i quan aquesta tendència a la baixa dels casos registrats de la Covid-19 es mantingui. Abans de l’obertura dels parcs infantils es farà una neteja inicial i s’instal·laran cartells amb les recomanacions a seguir.


Les dades sobre l’evolució de la Covid-19 a Mataró facilitades per la Generalitat de Catalunya mostren com en el darrer mes de febrer el risc de rebrot ha baixat de 442 a 246 en el municipi. El nombre de persones ingressades a l’Hospital de Mataró també ha disminuït. 

Si aquesta tendència a la baixa continua, l’Ajuntament de Mataró obrirà les zones de jocs dels parcs infantils a partir del dilluns 8 de març. Mataró compta amb 128 parcs infantils distribuïts per la tota la ciutat que es van tancar el passat 20 de juliol com una mesura de contenció per evitar la propagació del virus.

Abans de la reobertura d’aquestes zones infantils es farà una neteja inicial i es mantindran higienitzades regularment pel servei de manteniment d’Espais Públics. En horari de 20 h a 8 h restaran tancats.


Recomanacions

Les principals recomanacions que s’han de seguir en aquestes zones d’esbarjo, que estaran il·lustrades en cartells, són les següents:

  • Si hi ha molts infants, esperar que es buidin per evitar aglomeracions
  • Rentar-se bé i sovint les mans tant els infants com els adults amb gel hidroalcohòlic
  • Limitar el temps d’estada perquè pugui jugar tothom
  • Evitar menjar i beure en l’espai de joc
  • No tocar-se els ulls, boca i nas
  • L’ús de la mascareta és obligatori a partir dels 6 anys i recomanable entre els 3 i els 5 anys
  • Respectar la distància de seguretat i expliqueu-ho als infants perquè també ho facin.