Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 14a edició dels Projectes Singulars ha possibilitat 64 estades formatives d’alumnes de 4t d’ESO

Escoltar

La 14a edició dels Projectes Singulars ha possibilitat 64 estades formatives d’alumnes de 4t d’ESO

Aquesta iniciativa té per objectiu que l’alumnat de l’últim curs d’ESO es decideixi a acabar-la i a continuar els seus estudis post obligatoris, partint dels interessos treballats en les estades formatives, que enguany s'han realitzat en 40 empreses, entitats, centres educatius i serveis de l'Ajuntament de Mataró. Aquesta edició ha comptat amb la participació de 43 alumnes de 6 centres educatius de la ciutat.

Foto: Ajuntament de Mataró
Foto: Ajuntament de Mataró

Avui dimecres 9 de juny s’ha dut a terme la cloenda virtual de la 14a edició dels Projectes Singulars. Tot l’alumnat que n’ha pres part ha rebut per correu electrònic un diploma i un vídeo on hi participen el regidor d’Educació, Formació Professional i Universitat, Miquel Àngel Vadell, i el regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales.

Aquesta iniciativa ofereix estades formatives en empreses a alumnes de 4t d’ESO amb l’objectiu que es decideixin a acabar l’ESO i a continuar els seus estudis postobligatoris, partint dels interessos treballats. Aquest any s’han realitzat un total de 64 estades durant les quals l’alumnat ha millorat les seves competències transversals. Han adquirint coneixements pràctics, hàbits i valors relacionats amb el món laboral, així com informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió explorada i els requeriments d’accés.

Els projectes desenvolupats a la ciutat són fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. La cerca  d’empreses interessades en els projectes ha estat una tasca conjunta entre els centres educatius i el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró (SOM). Així mateix, des del SOM s’ha fet el seguiment amb els centres per tal de valorar aspectes com el contacte amb les empreses i els resultats.

A l’edició d’enguany hi han participat 43 alumnes dels centres educatius següents: INS Damià Campeny, INS Alexandre Satorras, INS Thos i Codina, INS Puig i Cadafalch, INS Miquel Biada i Escola GEM.

Les 40 empreses, entitats, centres educatius i Serveis de l’Ajuntament de Mataró que han acollit alumnat en estades formatives han estat: Abacus Cooperativa, Ajuntament de Mataró, Artijoc, Auto LBK, Autotaller Navas, Bar Nou Velòdrom, Branca SCCL, Càrites, Centre socioeducatiu Sant Pau, CEIP Antonio Machado, Forn de pa degustació César Díaz, Clínica Veterinària Santa Marta, Creu Roja Mataró, Ecoveritas, Escola Camí del Cros, Escola Cirera, Escola Joan Coromines, Escola La Llàntia, Escola Maria-Mercè Marçal, Escola Torre Llauder, Fundació CEO del Maresme, Gate Service, GH Estilistes, Granier Mataró, Instal·lacions Iluro, Institut Alexandre Satorras, Institut Escola Àngela Bransuela, El Bròquil, Llar d´Infants Sant Jordi, Llar d´Infants Snoopy, Taller Pere Cabot, Perruqueria Claudia, Pole Position, Portada Estilistes, S´ha acabat el bròquil, Molsa Santa Maria, Taller J. Piñero Mataró, Talleres Luis León, Taller Nou Ramia, Taller Xalabardé i Venus Perruqueria Express.

Galeria d'Imatges

Publicat a