Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 66a Nit de l’Esport se celebra en una edició especial que ret homenatge a les trajectòries esportives

Escoltar

La 66a Nit de l’Esport se celebra en una edició especial que ret homenatge a les trajectòries esportives

La 66a Nit de l’Esport ha estat una edició especial, donada l’aturada viscuda l’any 2020 per la Covid19, on s’ha fet un reconeixement als esports que porten més de 50 anys d’activitat ininterrompuda a Mataró així com premis a trajectòries, aniversaris, ascensos o gestes especials. També ha estat el moment per desitjar sort i encerts a les set esportistes de Mataró que participen als Jocs Olímpics Tòquio 2021.

El Joventut Handbol Mataró ha estat guardonat per l'ascens a la Superlliga de la Fundació Demanoenmano
El Joventut Handbol Mataró ha estat guardonat per l'ascens a la Superlliga de la Fundació Demanoenmano

L’alcalde, David Bote, ha presidit la 66a Nit de l’Esport que s’ha celebrat al Teatre Monumental amb totes les mesures de seguretat i aforament marcades per les autoritats sanitàries. També han assistit la regidora d’Esports, Bea Delgado, la secretària general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Anna Cuala, el diputat d’esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé i el conseller delegat de serveis a les persones del Consell Comarcal del Maresme, Marc Bosch.

Enguany la 66a Nit de l’Esport ha estat especial pel que fa als premis ja que l’any 2020 es van aturar la majoria de competicions per l’arribada de la Covid-19. Davant d’aquesta situació, el Consell Municipal d’Esports va decidir fer un reconeixement als esports que porten més de 50 anys d’activitat ininterrompuda a la ciutat així com a diferents esportistes, tècnics o altres figures que són representatives per la seva trajectòria, dedicació i implicació amb l’esport.

Els guardonats i guardonades han estat:

-El professor de l’Escola Pia Santa Anna, Jordi Navarro, per la seva trajectòria en l’esport escolar i potenciació dels Jocs Escolars Municipals.

-A les empreses patrocinadores de diferents equips com són l’Aliança Mataronina, Gestoria Luis, Avícola Vinyals, Advisoria, Mataró Parc, Germans Homs 1862, Quadis i la Fundació Maresme.

- L’entrenador del Tennis Mataró Agustí Múrcia, premi a la millor trajectòria de tècnic esportiu.

-Els equips sèniors masculí del Club Hoquei Mataró, sènior femení de la Unió Esportiva i al sènior masculí B del Club Esportiu Futsal pels respectius ascensos de categoria.

-La millor tasca periodística és per Josep Gomà i Àlex Gomà per la nova web www.ilurosport.cat que recopila tota la informació històrica de l’esport de Mataró.

-El reconeixement a esportistes de Mataró per la seva trajectòria en diferents disciplines són per Manel Punsola i Mercè Macià (esports de muntanya), Joaquin Andrés (billar), Alfondo Bollero (escacs), Lluís Majuelo (tir), Pere Domingo (petanca) i Miquel Gil (pesca submarina).

-El premi a la millor trajectòria esportiva, sempre amb el  Club Joventut Handbol Mataró, és per Bernat Muñoz.

-Els reconeixements a esportistes de la ciutat són per Josep Nonell (handbol), Mercè Boixet i Antoni Bonamusa (atletisme), Pau Viader (tennis taula), Josep M. Spà (hoquei patins), Miquel Spà (columbòfila), Antonio Rubio (boxa) i Joan Medina (ciclisme)

-La jugadora de bàsquet Núria Martínez rep el premi a la seva trajectòria esportiva.

-Pepito Ramos i Paco Clos (futbol), Isabel Illa (natació), Pepita Sánchez (gimnàstica), Josep Gasull (waterpolo), David de Miguel (tennis), Carme Famadas i Jordi Bonareu (bàsquet) són reconeguts com a esportistes de la ciutat.

-El premi a la millor trajectòria en el món de l’arbitratge és per Manuel Torralba, actualment al capdavant del Comitè Tècnic d’arbitres de la delegació al Maresmes de la Federació Catalana de Futbol.

-El premi a la millor tasca directiva és per Jordi Pelegrí del Grup Atlètic Lluïsos de Mataró.

-El Club de Petanca Penya l’Esplanada rep un reconeixement per la celebració del seu 50è aniversari.

-Les mencions especials del jurat són per Félix Carcasona, referent del karate a Mataró; per l’equip del Joventut Handbol Mataró Negre adaptat per haver guanyat la Lliga Fundació Demanoenmano; per Anastasi Codosal descobridor del circuit de cros de la ciutat; Toni Cruañas en reconeixement en el món de l’atletisme com a tècnic i per Antonio Barrios i Ricard Soriano per la seva dedicació al món del taekwondo.

La celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio són motiu també a la 66a Nit de l’Esport d’una menció especial per a les set esportistes de la ciutat que hi participen i que són l’atleta Raquel González, la nedadora artística Berta Ferreras, la jugadora de tennis taula Gàlia Dvorak i les waterpolistes Marta Bach, Anni Espar, Maria Elena Sánchez i Roser Tarragó.

El director d’Esports, Pere Robert, i la tècnica Teresa Saborido reben un homenatge sorpresa amb motiu de la seva jubilació, després d’una vida dedicada a la promoció de l’esport a l’Ajuntament de Mataró.

Publicat a