Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local ha interposat prop de 3.500 denúncies per incompliments de la normativa Covid-19

Escoltar

La Policia Local ha interposat prop de 3.500 denúncies per incompliments de la normativa Covid-19

Més de 2.000 sancions interposades pels agents des del juliol han estat per no dur mascareta o bé fer-ne un ús inadequat. Altres infraccions freqüents han estat el consum d’alcohol i tabac a la via pública, l’incompliment de les restriccions de mobilitat i no respectar els horaris permesos d’estada al carrer.

Des del mes de juliol de 2020, la Policia Local de Mataró ha interposat 3.480 sancions per haver infringit la normativa relacionada amb les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.

De les 3.480 denúncies, pràcticament dues terceres parts (2.087) han estat per no dur mascareta o fer-ne un ús inadequat. 206 han estat per consum d’alcohol a la via pública; 165 per no respectar els horaris establerts per estar a l’espai públic; 165 per reunions o aglomeracions de més de 6 persones; 152 a activitats que incomplien la normativa vigent pel que fa a l’horari, a l’aforament, a les mesures d’higiene i prevenció de contagis o a altres prohibicions; 138 per fumar al carrer; 123 per no respectar la distància interpersonal; 121 per incomplir les restriccions de mobilitat i 323 per altres infraccions de la normativa per contenir la Covid-19.

Tot i que en les últimes setmanes les dades policials han constatat una certa millora en el compliment de les mesures en l’àmbit públic, se segueixen produint situacions d’indisciplina.

Policia Local i Mossos d’Esquadra treballen coordinadament per garantir el control del compliment de les mesures per evitar la propagació de la pandèmia.

L’import de les sancions, determinat per la Generalitat, oscil·la entre els 100 i els 60.000 €, en funció si la infracció és considerada lleu, greu o molt greu.

 

Entre març i juny de 2020, mentre va estar en vigor l’Estat d’Alarma i el confinament degut a la pandèmia, la Policia Local va interposar més de 2.800 sancions.

Publicat a