Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local incorpora dos nous comandaments

Escoltar

La Policia Local incorpora dos nous comandaments

Xavier Santajuliana és el nou intendent sotscap del cos i Marc Corominas s’ha incorporat com a inspector.

L'alcalde, David Bote; la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal; i el cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, amb els dos nous comandaments del cos. Foto: Ajuntament
L'alcalde, David Bote; la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal; i el cap de la Policia Local, Mateo Sánchez, amb els dos nous comandaments del cos. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, la regidora de Seguretat Pública, Anna Villarreal, i el cap de la Policia Local de Mataró, l’intendent major Mateo Sánchez, han rebut avui oficialment els dos nous comandaments que s’han incorporat al cos aquest mes de gener.

Les dues noves incorporacions són l’intendent Xavier Santajuliana, que disposa del segon major rang dins del cos i desenvoluparà les funcions de sotscap de la Policia Local; i l’inspector Marc Corominas, que desenvoluparà les funcions de responsable de l’àrea comunitària. Tots dos han accedit al cos després de participar en un procés de selecció al qual s’hi van presentar 7 candidats en el cas de la plaça d’intendent, i 23 aspirants en el de la plaça d’inspector. Santajuliana procedeix de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts i, Corominas, de la Policia Local de Cornellà.

Amb la incorporació de Santajuliana i Corominas es reforça l’estructura de comandaments de la Policia Local en un moment de transició en què ja es comença a treballar en el relleu generacional, ja que part dels actuals comandaments entren en el període de jubilació voluntària -en base al Reial Decret 1449/2018, de 14 de desembre, els policies locals poden acollir-se a la jubilació voluntària a partir dels 59 anys-.

A més, aquest reforç en el comandament superior del cos permetrà abordar el disseny de projectes de reorganització i de millora del servei per executar a mig termini, ara aturats per la priorització de les tasques de gestió diària i de control de la normativa per evitar els contagis de la Covid-19.

Al llarg d’aquest any també està previst de fer un procés de selecció per a la cobertura definitiva d’una desena de places vacants a la Policia Local. Durant el 2020 es van incorporar al cos 19 agents.

Galeria d'Imatges

Publicat a