Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula transversal del comerç i l’hostaleria es renova i incorpora noves entitats i institucions

Escoltar

La Taula transversal del comerç i l’hostaleria es renova i incorpora noves entitats i institucions

La Cambra de Comerç de Barcelona, la PIMEC i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme s’incorporen a aquest òrgan de reflexió i debat on hi són representades les entitats comercials i de restauració, el sector hoteler, les entitats veïnals i els serveis públics implicats.

La Taula transversal del comerç i l'hostaleria s'ha reunit telemàticament. Foto: Ajuntament
La Taula transversal del comerç i l'hostaleria s'ha reunit telemàticament. Foto: Ajuntament

La Taula transversal del comerç i l’hostaleria de Mataró inicia una nova etapa amb la voluntat d’afrontar els nous reptes que en l’àmbit del comerç i l’hostaleria es dibuixen pels propers anys i adaptant també la configuració de la Taula perquè esdevingui més representativa del context actual d’aquests sectors a la ciutat.. Per això ha renovat els seus membres i ha incorporat tres nous agents: la Cambra de Comerç de Barcelona, la PIMEC i la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. Amb aquest nou enfocament, actualment la taula integra de forma permanent 14 entitats o institucions, a banda del propi Ajuntament.

Aquest instrument de governança, que dona continuïtat a la Taula Transversal del Comerç nascuda el 2017, és un espai de reflexió, debat, proposició i seguiment de projectes amb impacte en el sector del comerç, la restauració i l’hostaleria com per exemple la concreció del Pla d’Impuls al Centre, projecte en què la Taula ha participat activament durant els últims dos anys.

La Taula està presidida per l’alcalde, David Bote, i hi són representades les entitats comercials i de restauració (locals i supralocals), el sector hoteler, entitats veïnals i els serveis públics implicats, que també han actualitzat els seus membres. També es preveu que, per al tractament de temàtiques específiques o projectes concrets, s’hi puguin incorporar de forma puntual o durant un temps determinat persones representatives d’eixos comercials de la ciutat, agents externs o responsables d’altres serveis municipals.

El manteniment i renovació de la Taula com a espai de reflexió i debat és un dels compromisos recollits al Pacte pel Comerç i l’Hostaleria de Mataró 2019-2022, consensuat entre l’Ajuntament i les entitats sectorials del comerç i l’hostaleria. Es tracta del document que orienta l’estratègia i les línies d’actuació que cal dur a terme per afavorir un model comercial òptim i garantir el seu creixement com a motor econòmic i element de cohesió social i territorial.

Durant la sessió celebrada aquest matí, s’han posat sobre la taula qüestions com les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) aprovades per la Generalitat (projecte per al qual es crearà un grup de treball específic derivat de la taula), el Pla de dinamització del Port de Mataró i també la informació relativa a les mesures desplegades per al comerç i l’hostaleria en el marc del Pla de reconstrucció social i econòmica.