Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les restriccions per combatre la Covid-19 marquen per segon any els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Mataró

Escoltar

Les restriccions per combatre la Covid-19 marquen per segon any els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Mataró

A l’ofrena floral al monument en memòria a Rafael Casanova només hi podran assistir els representants de les entitats que s’hagin inscrit prèviament.

L’ofrena floral de la Diada de Catalunya 2021 torna a estar marcada per les normes de seguretat i distància que indiquen les autoritats sanitàries i per tant l'accés estarà restringit a les persones inscrites de les entitats que realitzen l'ofrena. L’acte començarà a les 10.30 h davant del monument a Rafael Casanova amb l’ofrena institucional que faran l’alcalde i els portaveus dels grups municipals i després serà el torn de les entitats, partits polítics i sindicats que prèviament hagin confirmat assistència. Enguany però es recupera la música en directe i els balls tradicionals.

Fins a dia d’avui hi ha confirmades 19 ofrenes, que es faran de forma esglaonada i pautada per evitar la concentració de persones i complir així amb les directrius marcades per les autoritats sanitàries.

 

Conferència institucional

Enguany i per tal de facilitar l’assistència de públic respectant les mesures de prevenció contra la Covid-19 la conferència institucional no es farà al saló de plens de l’Ajuntament sinó que tindrà lloc a la Sala Cabanyes (La Riera 110-120).

La conferència institucional, que se celebrarà el dia 16 de setembre a les 19 h, porta com a títol “Joan Triadú, un referent encara necessari” i anirà a càrrec de Joan Josep Isern, crític literari, escriptor i comissari de l’Any Triadú. En acabar s’oferirà l’espectacle “Llegir/sentir Tri-a-dú” basat en la figura del pedagog, crític literari i activista cultural, en el que s’alterna veu i música en directe i que inclou una selecció de textos del propi Triadú així com fragments d’obres d’escriptors catalans com Salvador Espriu, Carles Riba, Mercè Rodoreda o Ventura Gassol, entre d’altres.

L’acte, que és coorganitzat amb Òmnium Cultural del Maresme, tindrà aforament limitat, i per aquest motiu les persones que vulguin assistir s’hauran d’inscriure prèviament a través d’aquest enllaç. Tan la conferència com l’espectacle posterior es podran seguir en directe a través de la pàgina web de l’Ajuntament i de Mataró Audiovisual.