Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró convida Czarina Musni i Luz Marina Hache per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans

Escoltar

Mataró convida Czarina Musni i Luz Marina Hache per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans

El 10 de desembre se celebra el Dia internacional dels drets humans. A Mataró es durà a terme el col·loqui “Experiències i amenaces en la defensa dels Drets Humans” el divendres 10 de desembre a les 19 h a la Nau Gaudí. L’acte comptarà amb les defensores dels drets humans Czarina Musni, de Filipines, i Luz Marina Hache, de Colòmbia.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans el 10 de desembre del 1948. Des de llavors, en aquesta data se celebra el Dia internacional dels drets humans.

Enguany, la ciutat de Mataró commemora aquesta efemèride amb el col·loqui “Experiències i amenaces en la defensa dels Drets Humans”, que tindrà lloc el mateix divendres 10 de desembre a les 19 h a la Nau Gaudí.

L’acte comptarà amb la presència de les defensores dels drets humans Czarina Musni, de Filipines, i Luz Marina Hache, de Colòmbia. Actualment ambdues es troben dins un programa de protecció a Catalunya i participen en l’edició d’enguany del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, del qual Mataró en forma part.

Les defensores i els defensors de drets humans posen la seva vida i el seu benestar en risc per defensar l’aprofundiment democràtic, la pau, la igualtat de gènere, el dret a la terra i al medi ambient. Règims autoritaris i repressius a tot el món busquen impedir-ne la feina amb persecucions i altres repressions d’índole diversa.

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans treballa per visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen a través de l’educació, la sensibilització i la incidència política i social amb l’objectiu de millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans.

 

La xerrada estarà moderada per Agnès Garcia, advocada del Col·lectiu Ronda de Mataró, i també es comptarà amb la dibuixant mataronina Lara Sànchez, que realitzarà una il·lustració sobre els drets humans durant el desenvolupament de l’acte.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.

Publicat a