Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró obté l’excel·lència en matèria d’inversió en benestar social

Escoltar

Mataró obté l’excel·lència en matèria d’inversió en benestar social

L’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials realitza un anàlisi detallat dels pressupostos que destinen els municipis de més de 20.000 habitants a benestar social. En funció d’aquest estudi, Mataró és un dels 37 municipis de l’estat espanyol en ser considerat excel·lent a nivell social per a l’exercici del 2020. Mataró va invertir l’any 2020 un mitja de 102,85€ per habitant, el que el situa en la posició 33 d’aquest rànquing.

Durant el 2020, l'Espai Gatassa es va convertir en centre d'acollida per a persones sense sostre. Foto: Aj.
Durant el 2020, l'Espai Gatassa es va convertir en centre d'acollida per a persones sense sostre. Foto: Aj.


Segons l’estudi que elaboren per cinquè any consecutiu l’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials als ajuntaments de més de 20.000 habitants, Mataró és un dels 37 municipis de l’estat espanyol que obté l’excel·lència per la inversió feta en benestar social durant el 2020.

L’any 2020 va ser un any especialment crític en matèria de benestar social per l’arribada de la pandèmia i l’Ajuntament de Mataró va fer, entre d’altres, un increment de dotació per adequar l’Espai Gatassa com a Centre d’Acollida Municipal per a les persones sense sostre així com un reforç del Centre de Suport Alimentari l’Entorn.

L’any 2020 la inversió de l’Ajuntament de Mataró va ser de 102,85 € per habitant, situant-se en la posició 33 d’aquest rànquing on Catalunya és la segona comunitat, després d’Andalusia, amb més municipis amb aquesta categoria.

Els criteris que s’estudien per obtenir l’excel·lència són el de suficiència econòmica, l’increment econòmic, l’esforç inversor i la transparència financera.

A banda de l’excel·lència, les altres categories són ajuntament amb un inversió pobre en benestar social, sensibles i insolidaris.

Publicat a