Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou val a preu reduït als pàrquings de Plaça de les Tereses i Parc Central per facilitar entrades i recollides escolars

Escoltar

Nou val a preu reduït als pàrquings de Plaça de les Tereses i Parc Central per facilitar entrades i recollides escolars

Per 5 € a la setmana, qui acrediti tenir escolaritzat un o més infants a un dels centres escolars propers a aquests dos aparcaments podrà estacionar en les 4 franges diàries que coincideixen amb les hores d’entrada i sortida dels centres educatius. Per fer-ho efectiu, les escoles hauran de signar un conveni amb PUMSA.

Sortida del pàrquing de Plaça de les Tereses. Foto: PUMSA
Sortida del pàrquing de Plaça de les Tereses. Foto: PUMSA

La societat PUMSA comença a comercialitzar un nou producte per facilitar l’estacionament a les famílies amb nens i nenes escolaritzats a centres propers als aparcaments de Plaça de les Tereses i Parc Central-Recinte Firal, en l’horari coincident amb les entrades i sortides dels escolars. El Ple municipal va aprovar ahir la modificació dels preus públics dels pàrquings municipals, que suposa la creació d’un val setmanal destinat a aquesta finalitat.

Prèviament, els centres escolars interessats hauran de signar un conveni amb PUMSA per regular el servei. El val, en format QR, dona dret a estacionar de dilluns a divendres de 8.30 a 9.30 h, de 12.30 a 13.30 h, de 14.30 a 15.30 h i de 16.30 a 17.30 h, amb un únic ús per franja horària. Si s’excedeix aquest temps caldrà validar el val QR als caixers automàtics dels aparcaments i abonar la diferència pel temps sobrepassat segons la tarifa vigent. Si s’accedeix a l’aparcament abans de l’horari previst no es reconeixerà el val i caldrà abonar tota l’estada segons la tarifa habitual. Si algun dia de la setmana no s’utilitza no es podrà obtenir cap devolució.

S’expedirà un únic val per persona que acrediti la matriculació d’un o més germans escolaritzats, i no anirà relacionat a cap matrícula concreta, de manera que servirà per a diferents vehicles. La gestió de la sol·licitud s’ha de fer a l’Oficina d’Atenció al Client de l’aparcament de Plaça de les Tereses, i caldrà aportar algun document emès per la direcció del centre escolar que ratifiqui que l’infant hi està matriculat.

El val tindrà validesa durant el curs escolar i el temps de realització dels casals d’estiu, però les persones usuàries l’hauran de renovar setmanalment els dos últims dies de cada setmana (dijous i divendres) en el caixer automàtic o a l’Oficina d’Atenció al Client de Plaça de les Tereses. Si no es renova s’haurà de tramitar novament la sol·licitud.

La mesura pretén combatre la indisciplina al voltant de la zona restringida a la circulació de vehicles del Centre, en el marc del Pla d’impuls al Centre, tot donant una alternativa assequible a les famílies.


Publicat a