Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

Escoltar

Oberta la campanya d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys

La campanya anual de l’Agència Catalana de l’Habitatge d’ajuts al lloguer per a majors de 65 anys és oberta fins al 30 d’abril. A Mataró és l’Oficina Local d’Habitatge qui tramita tota la documentació de les persones interessades.

A la convocatòria d’ajuts al lloguer poden acollir-se persones majors de 65 anys, o bé que facin aquesta edat durant l’any 2021, i que compleixin amb els requisits d’enguany. S’adreça tant a persones que van ser beneficiàries d’aquests ajuts l’any passat com a nous sol·licitants. El termini per demanar la prestació és fins el 30 d’abril.

A partir del 15 d’abril es preveu que estigui disponible la informació sobre la campanya ordinària d’ajuts al pagament del lloguer oberta a tothom. Llavors es disposarà dels requisits, terminis i forma de presentar les sol·licituds.

L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya és qui atorga els ajuts, i l’empresa municipal PUMSA els gestiona a Mataró a través de l’Oficina Local d’Habitatge.

Els ajuts al lloguer són una prestació econòmica per fer front al pagament del lloguer de l’habitatge, destinats a famílies amb uns ingressos baixos o moderats, que es troben en una situació vulnerable. La quantia de la prestació és d’un import màxim de 200 € mensuals.

Totes aquelles persones titulars d’un contracte de lloguer i que compleixin els requisits de la convocatòria corresponent poden demanar els ajuts.


Balanç 2020

Durant la campanya anterior, l’Oficina Local d’Habitatge va tramitar 2.134 sol·licituds d’ajuts al lloguer. En total, al 2020 es van resoldre 1.478 ajuts favorables que, econòmicament, van representar una subvenció per a la ciutat de Mataró de 3.017.236,52 €.

A part, cal afegir que es van tramitar un total de 295 sol·licituds de la línia Covid-19 que, tot i que algunes de les peticions encara s’estan tramitant, suposaran una subvenció de 274.643,70 €.


Informació i documentació

Per informar-se sobre els requisits a complir, les diferents maneres de presentar la sol·licitud (telemàtica o presencialment) i els impresos necessaris consulteu la informació sobre el tràmit a la Seu electrònica de l’Ajuntament.

Si es vol presentar la sol·licitud a la prestació de forma presencial, és important tenir en compte que no es pot agafar cita prèvia que sigui posterior al 30 d’abril. En aquest cas la sol·licitud serà denegada per quedar fora de termini.

Per resoldre qualsevol dubte o obtenir més informació es pot contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge a través de les següents vies

Al correu ajutslloguer@pumsa.cat

Al telèfon de l’Oficina Local d’Habitatge: 93 757 85 38 (de dilluns a divendres de 9 a 13 h).

A l’Oficina Local d’Habitatge, amb cita prèvia obligatòria (que es pot demanar telemàticament al web pumsa.cat o al telèfon de l’OLH).


Publicat a