Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres d’ENDESA amb afectacions de trànsit a diferents carrers per reformar la xarxa elèctrica i millorar el servei a Mataró

Escoltar

Obres d’ENDESA amb afectacions de trànsit a diferents carrers per reformar la xarxa elèctrica i millorar el servei a Mataró

La companyia ha informat que els treballs suposen la millora tecnològica de part de la xarxa de baixa i mitjana tensió per incrementar la qualitat i garantir la continuïtat del servei elèctric a més de 36.000 clients. Es preveu que les obres, que van començar al maig, provoquin afectacions al trànsit del Camí Ral i altres carrers del Centre entre els mesos d’agost a octubre.

Obres d'Endesa al carrer de Ciutat Freta. Foto: Endesa
Obres d'Endesa al carrer de Ciutat Freta. Foto: Endesa

Endesa ha comunicat que està invertint més de 770.000 euros per reformar i millorar tecnològicament part de la xarxa elèctrica de baixa i mitjana tensió de Mataró amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric a més de 36.000 clients. Els treballs s’estan duent a terme en diferents fases. Van començar el passat mes de maig, continuaran durant tot aquest agost i setembre i és previst que finalitzin i es posin en servei a finals del proper mes d’octubre.

El pla d’actuació consisteix a estendre fins a 9 noves línies de mitjana tensió (algunes a 11 kV, d’altres, a 25 kV) i 7 de baixa tensió al centre del municipi, tot substituint trams que ja havien acabat la seva vida útil o millorant els actuals. Aquestes noves escomeses permetran reconfigurar la xarxa existent en aquesta zona, dotant-la de més seguretat i resiliència de cara a donar resposta a les necessitats de subministrament de la ciutadania, tant el creixement vegetatiu com afrontar eventuals puntes de consum (a l’estiu i a l’hivern) o atendre nous clients i punts d’alimentació. S’estan executant reformes als carrers de Queralbs, Molí de Vent, Major, Ciutat Freta, Camí dels Capellanets i, durant els propers mesos, sobretot a diferents carrers del Centre: Cristòfor Colom, Sant Joan i Sant Agustí, al Camí de Ral, la Baixada de Santa Anna i la Muralla d’en Titus.

Dues d’aquestes noves línies (ubicades, concretament, al carrer de Ciutat Freta) han permès, a més, enllaçar dos circuits ja existents que fins ara estaven aïllats, de manera que s’ha creat el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients). Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

En paral·lel, també s’estan reformant tecnològicament quatre centres de transformació de la mateixa àrea, als quals s’ha substituït les antigues cel·les per unes de noves dotades d’elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants. La nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. Alhora, aquesta aparamenta, completament estanca, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segura per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.


Afectacions al trànsit

Els treballs de millora que està realitzant Endesa provocaran afectacions al trànsit en alguns carrers per la realització de rases. En concret, es preveuen les següents afectacions:

- Del 9 al 24 d’agost es tallarà al trànsit a la Baixada de Santa Anna. La Riera, entre la plaça de Santa Anna i el carrer de Sant Josep, canviarà el sentit de circulació per permetre el trànsit de pujada des de la Muralla de Sant Llorenç. També estarà tallada la Muralla d’en Titus de 9 al 15 d’agost.

- Del 25 d’agost al 19 de setembre es tallarà el Camí Ral entre el carrer de Sant Agustí i la Baixada de Santa Anna. Es canviarà el sentit del carrer de Sant Agustí, entre el Camí Ral i el carrer de Jaume Ibran.

- Del 20 al 24 de setembre es tallarà el carrer de Sant Agustí, entre el carrer de Jaume Ibran i el Camí Ral.

- Del 25 de setembre al 15 d’octubre es tallarà el Camí Ral, entre la baixada de Santa Anna i la plaça de Sant Joan.