Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tretze persones de col·lectius vulnerables treballaran en la recollida de voluminosos a domicili i en la recollida de contenidors de roba de Mataró

Escoltar

Tretze persones de col·lectius vulnerables treballaran en la recollida de voluminosos a domicili i en la recollida de contenidors de roba de Mataró

L’empresa d’inserció Solidança Treball EI, SL, adjudicatària del nou servei municipal de recollida de voluminosos a domicili, formalitzarà els nous contractes durant el mes de juny. El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, els ha donat avui la benvinguda en dues sessions informatives que s’han dut a terme aquest matí.

Foto: Ajuntament de Mataró
Foto: Ajuntament de Mataró

L’empresa d’inserció Solidança Treball EI, SL, adjudicatària del nou servei municipal de recollida de voluminosos a domicili, incorporarà aquest mes de juny a cinc xofers, sis peons de recollida i un encarregat per prestar aquest servei emmarcat dins el Contracte dels serveis de recollida de residus, neteja viària i de platges de Mataró. També ha contractat una persona com a xofer del projecte de recollida de contenidors de roba. El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, els ha donat avui la benvinguda en dues sessions informatives que s’han dut a terme aquest matí.

El procés de selecció s’ha gestionat des de la borsa de treball del SOM i les entrevistes s’han realitzat presencialment a les seves instal·lacions. Hi han participat persones usuàries tutoritzades del Servei d’Ocupació i del servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró. També han derivat persones candidates al procés de selecció el Centre de Formació i Prevenció i Creu Roja, entitats del tercer sector de la ciutat que acompanyen a persones amb una situació de vulnerabilitat socioeconòmica i que duen a terme el programa MAIS (Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania). 

Els xofers i els peons han formalitzat la seva relació laboral amb Solidança Treball EI, SL mitjançant un contracte d’inserció laboral, durant el qual rebran acompanyament per part de l’empresa. El seu personal tècnic dissenyarà un itinerari sociolaboral amb un diagnòstic inicial i pla de treball per a la millora de l’ocupabilitat de les persones seleccionades, així com de la seva situació general, a nivell personal, social i laboral. Es duran a terme tutories de seguiment on es treballaran aquests aspectes i se’ls donarà suport a través de formació en el lloc de feina, així com formacions que facilitin el seu accés al món laboral un cop finalitzat el contracte.

La persona seleccionada com a encarregat és usuària del SOM i ha participat en diferents activitats per a la millora de les seves competències d’accés al mercat laboral. Aquest treballador farà tasques de planificació, coordinació i supervisió de l’equip, i vetllarà per la bona qualitat del servei amb coordinació amb l’Àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament.

Galeria d'Imatges