Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró constitueix el Consistori per al mandat 2023-2027 amb David Bote com a alcalde

Escoltar

Mataró constitueix el Consistori per al mandat 2023-2027 amb David Bote com a alcalde

David Bote ha estat investit alcalde per tercer mandat consecutiu amb 13 vots favorables (PSC i En Comú Podem) i per ser la llista més votada en les darreres eleccions del 28 de maig. El Govern està format pel PSC i En Comú Podem que han signat el Pacte “Sumem perquè guanyi Mataró” mentre que l’Oposició compta amb els grups d’ERC, VOX, Junts per Mataró, PP i la CUP.

David Bote, investit alcalde de Mataró. Foto: Marga Cruz
David Bote, investit alcalde de Mataró. Foto: Marga Cruz


El Ple extraordinari de constitució del nou Consistori per al mandat 2023-2027 s’ha celebrat avui 17 juny en un Saló de Sessions que ha comptat amb els anteriors alcaldes: Manuel Mas, Joan Antoni Baron i Joan Mora i amb la diputada del PSC, Alícia Romero.

David Bote ha estat investit alcalde de Mataró per tercer mandat consecutiu al haver rebut 13 vots favorables (PSC i En Comú Podem) i ser la llista més votada en els darrers comicis del 28 maig. La presa de possessió de l’alcalde s’ha simbolitzat amb la recepció del bastó del Govern de la ciutat i la imposició d’una banda de color vermell amb l’escut brodat, tal i com està estipulat en el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament.

Abans de realitzar-se l’elecció de l’alcalde han pres possessió del càrrec els regidors i regidores que formaran part del Ple durant aquest mandat 2023-2027. Aquests són els 27 regidors i regidores que formaran part dels diferents grups municipals:

PSC (11)

-David Bote Paz

-Laura Seijo Elvira

-Núria Moreno Romero

-Miquel Àngel Vadell Torres

-Elizabet Ruiz Moreno

-Xesco Gomar Martín

-M. Beatriz Delgado Castro

-Heidi Perez Perez

-Marta Moya Molina

-José Antonio Ricis Saavedra

-Joan Sarrias Comas

ERC (4)
-Joaquim Camprubí i Cabané

-Anna Salicrú i Maltas

-Simó López i Xirau

-Magdalena Cot i Bosch

VOX (4)

-Mónica Lora Cisquer

-José Casado Ortega

-Judith Cortés Cortés

-Érik Iniesta Aragón

Junts per Mataró (3)

-Alfons Canela Serrano

-Xavier Font Mach

-Mònica Masramon Leiva

PP (2)

-Cristian Escribano Ramirez

-Maria Antònia Palomer Arges

En Comú Podem (2)

-Sergi Morales Díaz

-Sarai Martínez Vega

CUP (1)

-Carlos García Cádiz

La presa de possessió dels regidors així com l’elecció de l’alcalde han estat conduïdes per la Mesa d’Edat, presidida per José Antonio Ricis –el membre de més edat del consistori– i amb Judith Cortés–l’edil més jove– com a vocal, assistits pel secretari general de l’Ajuntament.

 

Discurs de l’alcalde David Bote

L’alcalde, David Bote, ha volgut indicar quin és el full de ruta i l’esquema de les prioritats del futur en el discurs d’investidura on també ha fet un balanç de les situacions excepcionals que s’han viscut aquests darrers quatre anys com la Covid-19.

Com a prioritats ha marcat la necessitat d’una Mataró segura on el respecte sigui la base de la bona convivència; la creació de prosperitat amb treball digne i una riquesa ben distribuïda; fer de Mataró una ciutat que sigui comunitat, inclusiva i saludable; resilient i preparada pels reptes ambientals, socials i tecnològics. I tots aquests reptes els vol aconseguir amb un govern obert i dialogant, amb grans pactes de ciutat i amb diàleg social i amb la ciutadania.


Acord de Govern “Sumem perquè guanyi Mataró”

Abans de la celebració del Ple extraordinari per a la constitució del Consistori 2023-2027, s’ha celebrat una roda de premsa on el cap de llista del PSC, David Bote, i d’En Comú Podem, Sergi Morales, han signat un acord de govern amb el títol “Sumem perquè guanyi Mataró”.

En aquest document es marquen les línies estratègiques de treball per aconseguir una ciutat amb oportunitats per a tothom. Les propostes i actuacions de l’acord de govern s’engloben en vuit àrees amb el compromís d’elaborar una proposta de Pla de Mandat 2023-2027.

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts