Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l’Ajuntament de Mataró en relació a una notícia errònia sobre el deute del municipi

Escoltar

Comunicat de l’Ajuntament de Mataró en relació a una notícia errònia sobre el deute del municipi

El programa Cuatro al Día i lasexta.com han difós en els darrers dies una notícia errònia que situa Mataró com el municipi amb major deute d’Espanya. No és cert. No som l’ajuntament més endeutat d’Espanya, ni en import absolut ni en deute per habitant.

Segons dades que el Banc d’Espanya remet al Ministeri d’Hisenda, Mataró té un deute viu de 86,1 milions. Com es pot comprovar, ajuntaments com Madrid (1.679.511), Barcelona (817.503) i fins a una quarantena més a tot Espanya tenen una deute superior. Només cal revisar les dades emeses pel propi Ministeri d’Hisenda a https://www.hacienda.gob.es/es-ES/CDI/Paginas/SistemasFinanciacionDeuda/InformacionEELLs/DeudaViva.aspx).Hdm

Hem demanat la rectificació pertinent als mitjans que han publicat la informació errònia.

En els darrers anys Mataró ha fet esforços importants per controlar el deute públic: hem rebaixat el deute global del grup Ajuntament, la ràtio d’endeutament (el límit legal són 110 % i ens situem a l’entorn del 60 %) i hem finalitzat el pla financer imposat pel Ministeri d’Hisenda per garantir el pagament a proveïdors. El pressupost 2022 contempla entre un dels seus objectius seguir reduint l’endeutament de tot el grup (Ajuntament, empreses públiques i Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme) fins assolir una ràtio del 55,87 % al final de 2022.