Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Mataró encara hi ha simbologia feixista

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

A Mataró encara hi ha simbologia feixista

En el passat ple de dijous 7 de novembre, com a resposta a una pregunta del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres, el govern municipal va assegurar que a Mataró ja no quedava cap element amb simbologia feixista a l’espai públic, la qual cosa és errònia.


Volem denunciar la manera com ha anat la retirada de símbols feixistes a la nostra ciutat i és per això que en fem un breu resum: 
Al ple de desembre de 2016, i després de fer un inventari detallat de la simbologia feixista a Mataró, amb un total de 44 elements que va ser entregat al govern municipal, el Grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres vam fer un prec per tal que l’ajuntament els retirés.
Donat que al cap del temps no s’havia retirat cap símbol, al ple de juny de 2017 vàrem tornar a fer un prec demanant, novament, la seva retirada. L’alcalde de Mataró es va comprometre a retirar-los abans d’acabar l’any 2017.

Finalment, al passat ple de novembre de 2019 vàrem preguntar si encara quedava algun símbol per retirar. La resposta del govern municipal va ser:

  • Ja no quedava cap elements amb simbologia feixista a l’espai públic de Mataró.
  • Que, a requeriment de Memorial Democràtic, els havien fet saber que a Mataró ja no hi havia símbols feixistes a l’espai públic.

Davant de tot l’exposat, denunciem:

1. Que a Mataró encara queden símbols feixistes, concretament:
- 4 plaques de l’antic Ministerio de la Vivienda amb el jou i les fletxes, als carrers Marià Fortuny, Ciutat de los Álamos, República Argentina i Santa Juliana.
- 4 relleus de gran format (1,5 mts. X 1 mt.) amb el jou i les fletxes a la plaça Puerto Rico i al carrer Siete Partidas.
- 1 relleu amb l’àliga de Sant Joan amb el jou i les fletxes al carrer Lepanto (antic edifici de Correos, tapat per estructura metàl·lica).

2. Que l’ajuntament, malgrat disposar de l’inventari detallat realitzat pel grup municipal d’ERC-MES, no ha retirat tota la simbologia feixista de l’espai públic de la ciutat, tal i com es va comprometre a fer.

3. Que la informació que l’ajuntament va facilitar al Memorial Democràtic és equivocada. 

Així mateix anunciem, tal com ja vam fer en el mateix ple de dijous passat, que informarem al Memorial Democràtic que la informació que l’ajuntament els va facilitar és falsa, i els detallarem la localització de la simbologia feixista encara present a l’espai públic, esperant que aviat sigui retirada.

També exigim que l’ajuntament rectifiqui, informi correctament al Memorial Democràtic i acabi retirant la simbologia feixista a Mataró.