Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Demanem la reducció de les regidories perquè el Govern sigui més eficient

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Demanem la reducció de les regidories perquè el Govern sigui més eficient

La reestructuració per transformar l'estructura de govern en una eina més eficient contra la crisi, i l'alliberament de recursos per dedicar-los al mateix objectiu, serien decisions útils per a tirar endavant després d'aquesta enorme sotragada que està representant la Covid-19.

Aviat farà un any, des que el Govern de Partit Socialista a Mataró i En Comú Podem a Mataró presentés al Ple extraordinari del 9 de juliol de 2019, la seva organització política per gestionar Mataró. Es destacava, sobretot, l'increment de regidors de Govern què passaven a ser 15 (enfront dels 11 amb els què es va iniciar el mandat passat o els 6 amb els que va acabar finalment).

Llavors, ja vàrem advertir dels evidents desequilibris entre regidories. Per exemple, s'atorgava Urbanisme i Educació, juntes, a un sol regidor. Dues matèries d'enorme transcendència i altíssima exigència de dedicació, mentre es creaven regidories noves sense absolutament cap contingut.

L'absència d'un Pla de Mandat (que no va ser presentat fins 6 mesos després de la constitució del govern municipal) reforçava la idea que els objectius reals buscats pel govern no eren els que públicament s'explicitaven: transversalitat, pluridisciplinarietat, eficiència, racionalització, modernització, transparència, participació..., sinó que en realitat tenien més a veure amb la simple necessitat de donar cabuda a tothom, construint un organigrama embolicat, on difícilment hi podria haver 15 persones treballant per igual, mentre que sí, en canvi, tindrien la mateixa dedicació, i per tant, retribució.

No obstant això, i tot i que per nosaltres era més que evident, vàrem decidir esperar per veure si el funcionament del govern ens treia o no la raó.

I sí, el temps ens ha donat la raó. El volum de dictàmens i accions de govern que han arribat al Ple Municipal, ha estat escàs, i sovint de poc calat polític, més aviat de caràcter burocràtic. I també s'ha posat en evidència que la diferència de càrrega de treball entre regidories és enorme, descomunal. Mentre que les dedicacions són equivalents.

La profunda crisi que estem patint, a causa de la Covid-19, exigirà reaccions ràpides i la incorporació immediata de noves prioritats polítiques al pressupost i d’un nou pla de mandat que fomentin la reactivació i l'ocupació. I l'estructura actual del govern, no està pensada per això…

Per aquests motius, des del grup municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres a Mataró demanem:

- La necessitat d’un govern absolutament orientat a sortir de la crisi econòmica i social i en aquest sentit, la reestructuració del Govern de Mataró. 

Cal concentrar esforços en l’acció contra la crisi econòmica i social i corregir els grans desajustos identificats en les dedicacions assignades (la qual cosa, a més, podria comportar alleugerir el cost de l'estructura de govern des dels 700.000 € per anys actuals fins a una xifra més propera als 500.000 €).

Les dues coses, la reestructuració per transformar l'estructura de govern en una eina més eficient contra la crisi, i l'alliberament de recursos per dedicar-los al mateix objectiu, serien decisions útils per a tirar endavant després d'aquesta enorme sotragada que està representant la Covid-19.