Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern Municipal no vol rectificar la mala execució de l'anella ciclista: resum del Ple de novembre

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

El Govern Municipal no vol rectificar la mala execució de l'anella ciclista: resum del Ple de novembre

Ahir es va celebrar el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes de novembre. Va ser el primer Ple on la distribució a la sala de Plens va ser com abans de la pandèmia, i també amb públic a la sala. És important que els nostres veïns puguin anar presencilament al Ple, especialment després dels diversos problemes tècnics per seguir-ho en streaming que ens hem trobat tant en aquest Ple com als anteriors

El primer punt a destacar és l’aprovació inicial del pressupost general per al 2022. Des d’Esquerra Republicana, malgrat creiem que aquest pressupost no resoldrà els grans reptes de futur de Mataró (lluita contra l’atur i creació d’oportunitats; igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial i imatge, reconeixement i promoció de la ciutat) vam abstenir-nos per tal d’intentar millorar aquest pressupost via al·legacions. Sempre tenim la ma oberta per millorar la vida dels mataronins, i això farem amb les al·legacions.

Un altre element a destacar va ser l’aprovació de l’ordenança de mobilitat (normes de circulació de Mataró), que no fa referència al Pla de mobilitat i l’anella ciclista. Des d’Esquerra Republicana vam votar-hi a favor, amb l’afegit que es destinin recursos de comunicació i que es faci complir l’ordenança.

Proposta de Resolució 

Esquerra Republicana presenta una proposta davant l'efectuació de l'anella ciclista: Anella ciclista sí, així no!
El portaveu del grup municipal, Francesc Teixidor, va presentar al ple una proposta referent a l'efectuació de les obres de l'anella ciclista. El posicionament d'Esquerra Republicana és molt clar: Anella ciclista sí, així no! Per això, considerem que el govern municipal no ha realitzat aquest treball previ i continu d'explicar i d'executar bé, sense aconseguir que tot plegat transmeti una imatge general de coherència. Les llarguíssimes cues, l'adaptació a una senyalització moltes vegades confusa i incompleta, els canvis d'ubicació de contenidors, la supressió de parades de busos, entre altres... porten en una primera etapa a la incomprensió general de la ciutadania. Per això vam demanar, entre altres, que es revisessin les obres i senyalitzacions realitzades i que, si es considerava, s'aturés el procés.
La resposta per part del govern municipal va ser negativa, lamentem que l'equip de govern no sigui capaç de retrocedir quan cal. Nosaltres considerem que rectificar és de savis, i en aquest sentit continuem a plena disposició del govern municipal per trobar punts de consens i de millora pel benestar de la ciutadania.
Recupereu aquí la proposta.

Precs i Preguntes 
- El regidor del Jovent Republicà, Carles Porta, va fer un prec al Govern Municipal per tal que s’arranji de forma immediata el camí que connecta l’estació de Mataró amb el Tecnocampus. El Govern Municipal no va acceptar el prec al·legant que no es podia realitzar aquesta tasca de forma immediata, però tampoc van concretar terminis ni objectius a curts termini; engrunes i més engurnes.
Nosaltres considerem que és un camí transitat per centenars de persones cada dia, en especial estudiants, i que aquestes tasques son imprescindibles. Sembla ser que les prioritats del Jovent Republicà són diferents a les del govern municipal: menys pisos de luxe i més camins segurs!

- El portaveu, Francesc Teixidor, va presentar un prec per a la presentació del Pla de l’Oci Nocturn a Mataró. Actualment Mataró és una de les poques ciutats grans que encara no ha presentat aquest pla, després de molts compromisos incomplerts per part del govern municipal. El Govern Municipal va exposar que havia estat treballant envers el pla i , de nou, va acceptar el nostre prec, però sense marcar cap data per tenir aquest debat. Demanem que es comparteixi la informació i poder participar en aquest procés, que forma part d’una demanda històrica per part d’entitats, organitzacions i associacions de veïns com la del Pla d’en Boet. 

- La regidora Anna Salicrú va fer un prec sobre la nomenclatura dels equipaments municipals, per tal que la comissió de nomenclàtor local pugui participar de la presa de decisions sobre els noms dels equipaments, així com ja fa amb carrers i places de la ciutat. Actualment el procediment no és clar i per tant cal ordenar-ho. El regidor Vadell va rebutjar el prec, ja que segons ell, actualment no hi ha cap problema amb l’elecció de noms i per tant no cal reglamentar-ho. Nosaltres creiem que per tal que no hi hagi problemes amb l’elecció de noms, això ha d’estar el màxim de professionalitzat, i és per això que la Comissió de Nomenclator ha de poder dir la seva.

- El regidor Joaquim Camprubí va fer una pregunta sobre la velocitat i l'acumulació dels vehicles  al carrer de Cuba, que suposen un perill pels veïns i la ciutadania, després de les nombroses queixes veïnals. El Govern Municipal ens va informar que 
Estaven contacte amb els veïns i que volen posar elements de senyalització físics per pacificar el pas de vehicles, o fins i tot canviar algun sentit dels carrers. Creiem que hem de tenir una mirada holística de la mobilitat per tal que aquests incidents no es repeteixin.

- La regidora Rosa Guanyabens va fer una pregunta sobre la regulació de la música al carrer. Altres ciutats ho han regulat i això els ha permès gaudir d’un equilibri entre la música i art al carrer i el descans dels veïns, així com la promoció d’activitats culturals. El Govern Municipal ens va respondre dient que això ho treballaríem en un futur amb la voluntat de fer-ho plegats amb els grups municipals. Estarem a l’espera d’aquest treball comú.

- La regidora Teresa Navarro va realitzar una pregunta referent a l’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Mataró. Especialment la pregunta feia referencia a l’OFIAC del Pla d’en Boet i Molins, que després de la pandèmia encara no han reobert. Ens van respondre que estan treballant per reprendre la presencialitat a les OFIAC dels Molins i Pla d’en Boet, i que voldran obrir-ho el primer trimestre del 2022 i que abans que acabi l’any sabran la data concreta. Nosaltres creiem que no podem esperar més, sobretot pel greuge que causa als veïns de la zona.

Amb els nostres precs i preguntes vam posar fi al #PleMataró de novembre. Com a #GovernAlternatiu, continuem treballant per Mataró!