Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esquerra Mataró vota en contra de la pujada d'impostos

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Esquerra Mataró vota en contra de la pujada d'impostos

Ahir va tenir lloc el Ple Extraordinari de Desembre de l'Ajuntament de Mataró amb l'aprovació de l'Avantprojecte de les Ordenances Fiscals 2021; on es va formalitzar també la pujada de taxes amb els vots a favor del Govern Municipal.

Des d'Esquerra considerem que la pujada generalitzada del 8% de l'any passat, després de 2 anys de congelació (casualment els dos darrers del mandat previs a les eleccions) no ha servit per donar un altre aire a la ciutat. I Mataró continua estant deixada; mal estat de la via pública, incidències a la xarxa semafòrica, problemes de neteja, la manca de planificació de la pacificació de la Riera o els darrers problemes amb la policia local en són només alguns exemples.

Com a #GovernAlternatiu considerem que ara és moment d'estar al costat de la ciutadania i de fer que els serveis funcionin , per això, i entenent que no s'han buscat les alternatives suficients, ens vam oposar a la pujada d'impostos. Algunes de les alternatives que plantejava el grup municipal d'Esquerra Republicana - MES eren:

- Fer un nou Pressupost, replantejant-s'ho tot i buscar estalvis i nous ingressos

- Buscar ingressos en l'aplicació del recàrrec del 50% sobre l'IBI dels pisos d'ús residencial desocupats

- Revisar la taxa de tinença d'animals domèstics i el cens d'aquests

- Aprofundir en la progressivitat fiscal: pagar d'acord amb la capacitat econòmica de cadascú i aprofundint així a la tarificació social i consensuar un Pacte Fiscal

- Facilitar el pagament de tots els impostos als ciutadans, a través d'una tarifa plana mensual

- Dimensionar les ajudes a sectors perjudicats i de rescat social i estímul a nous sectors d'activitat

Només en el cas que no haguéssim pogut generar com a mínim els 3 milions que s'obtenen amb la pujada d'impostos, i només en aquest cas, plantejar la pujada necessària.

En definitiva, estem convençuts que la ciutat necessita un Govern que governi, que lideri, que anticipi el futur, que contempli la fiscalitat com una eina de transformació social i econòmica i no com un instrument electoralista.

Des d'una visió d'esquerres i progressista, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana, sempre hem mostrat la voluntat de treballar per aquest objectiu: una càrrega impositiva justa, redistributiva, equitativa i útil per la ciutadania.