Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resum del Ple de desembre: Aprovada la proposta d'Esquerra per crear i senyalitzar rutes forestals

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Resum del Ple de desembre: Aprovada la proposta d'Esquerra per crear i senyalitzar rutes forestals

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres Mataró destaquem algunes de les qüestions del Ple del mes de desembre a l'Ajuntament de Mataró.

En primer lloc, constatem la divisió al govern de Mataró sobre l'aturada de desnonaments durant la pandèmia de la Covid-19, doncs a la junta de portaveus el Partit Socialista de Mataró va tombar la Declaració Institucional d'En Comú Podem Mataró i Esquerra Republicana de Catalunya per demanar al Govern d'Espanya aturar els desnonaments a les famílies vulnerables mentre duri la situació de pandèmia. Consulteu el comunicat amb el nostre posicionament. 

Destaquem les propostes i precs que el nostre grup municipal va dur, tenint en compte les necessitats de la ciutat i les demandes ciutadanes:

Proposta de Resolució

Aprovada per unanimitat la proposta de resolució que presentavem des del grup municipal d'Esquerra Republicana - MES per l'elaboració, indicació i difusió de rutes als espais forestals.

Proposavem senyalitzar rutes forestals a Mataró, així com treballar conjuntament amb les entitats de natura i excursionisme de la ciutat per realitzar la difusió de les rutes i els valors de la sostenibilitat, cura i respecte al medi ambient

Precs i Preguntes

1. Esquerra garanteix que la ciutadania sigui informada de totes les ajudes existents i disponibles
Demanem que des de l'Ajuntament de Mataró es faci arribar, amb diferents vies comunicatives, a totes les famílies de la ciutat informació on hi constin totes les ajudes disponibles de les diferents administracions de l'Estat, el prec va ser acceptat.

2. El govern no accepta el prec d'Esquerra referent a la instal·lació de plaques solars i gestió d'infraestructures de producció d'energies renovables
L'any 2005 l'Ajuntament es va comprometre a disminuir en un 20% els gasos amb efecte hivernacle en 15 anys; l'objectiu no s'ha assolit i per això demanavem que es redueixei l'efecte hivernacle a Mataró, tal com es van comprometre, a través d'incentivar les energies renovables a la ciutat així com la instal·lació de plaques solars a equipaments municipals. El regidor del govern va mostrar compromís però alhora no va acceptar el prec. 

3. Esquerra mostra interès sobre el projecte d'educació, Mataró Educa+
Vam preguntar per la gestió que s'ha fet des de l'Ajuntament amb els extraescolars dels infants i joves de la ciutat i les previsions de futur. Compartim cert punt d'anàlisi amb el regidor d'educació però sobre tot demanem que s'estudiïn altres vies i alternatives que garanteixin, dins les mesures sanitàries, que els infants puguin gaudir d'extraescolars.

4. Esquerra aconsegueix més transparència envers els lloguers dels equipaments culturals municipals
S'accepta el prec d'Esquerra on demanavem que es publiqui al portal de transparència la relació d'entitats o persones individuals que han llogat els diferents equipaments municipals culturals durant un any.

5. El  Jovent Republicà aconsegueix enfortir les mesures preses per evitar l'addicció al joc
L'any passat es va aprovar en proposta de resolució, per unanimitat i presentada per Esquerra, on es demanava prendre mesures de prevenció davant el joc i les cases d'apostes. Ara, en marc de la campanya "El seu joc, la nostra misèria, del Jovent Republicà del Maresme Baix-Besòs aconsegueix enfortir els acords presos llavors. 

6. Reputjat el prec pel suport del sector de l'oci nocturn de Mataró i la creació d'ajuts pel sector
Es tractava d'un prec presentat conjuntament pels grups d'Esquerra, Junts per Mataró i Ciutadans. On es demanava, entre d'altres, que l'Ajuntament informi aquest sector de la normativa vigent, contemplant permetre la concessió de llicències extraordinàries a establiments del sector com a bars o cafeteries de forma provisional als qui poden fer-ho per llicència.

Des de l'oposició, i treballant com a #GovernAlternatiu, continuem ferms vetllant per Mataró i els drets dels seus ciutadans i ciutadanes de la ciutat.