Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resum del ple d'octubre: Mataró regularà els preus de lloguer gràcies a la proposta d'Esquerra

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Resum del ple d'octubre: Mataró regularà els preus de lloguer gràcies a la proposta d'Esquerra

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres Mataró destaquem algunes de les qüestions del Ple del mes d'octubre a l'Ajuntament de Mataró.

Cal remarcar que  hem demanat en reiterades ocasions el retorn a les sessions plenàries presencials, aquest mes ens hem trobat de nou amb la negativa per part del govern municipal. Llegiu aquí el nostre comunicat al respecte. 

Remarquem també l'aprovació que va tenir lloc ahir sobre les condicions del concurs del nou contracte de la brossa. Considerem que és una aprovació important, i per això exigiem també que el govern acceptés la nostra proposta de retornar als plens presencials. El grup municipal d'Esquerra vam votar a favor les condicions del concurs del contracte de neteja, el més gran de l'Ajuntament (amb un valor de 55M €). En aquest sentit, estarem a sobre del seu compliment tenint en compte la magnitud i la importància que suposa el manteniment i la netedat a la ciutat.

Destaquem les propostes i precs que el nostre grup municipal va dur, tenint en compte les necessitats de la ciutat i les demandes ciutadanes:

Proposta de resolució:

El portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres Mataró, Francesc Teixidó, va presentar una proposta de resolució per tal de ratificar la regulació de lloguers que es va aprovar recentment al Parlament de Catalunya. La proposta es considera una eina més per frenar l'abusiva de preus en matèria d'habitatge que estava vivint la població, també de Mataró. La proposta va ser aprovada, amb una esmena del Partit Socialista i En Comú Podem. l en aquest sentit gràcies a la nostra porposta, el Ple de l'ajuntament de Mataró es compromet a aplicar la llei que preveu topalls per als preus dels contractes de lloguer d’habitatge. Per nosaltres és una prioritat i ho celebrem.

Precs i Preguntes:

- La regidora Soraya El Farhi va realitzar una pregunta amb relació a diverses iniciatives en matèria d'habitatge que s'havien aprovat en passat plens. En aquest sentit va preguntar per l'estat dels pisos buits a la ciutat o pel compromís del 30% d'habitatge protegit. La regidora responsable, Sarai, es va mostrar proactiva a treballar-hi, agraïm la vinentessa tenint en compte però que hi ha feina a fer, per nosaltres és una prioritat i així ho fiscalitzarem.

- El regidor Joaquim Camprubí va preguntar sobre l'estat de l'ampliació del Mataró Park. Per nosaltres la prioritat actual hauria de ser centrar-se a revitalitzar el comerç local, posant el focus doncs a tots els centres comercials locals que trobem a la nostra ciutat. La regidora Núria Moreno va explicar que considerava que era compatible amb l'ampliació del Mataró Parc, nosaltres però ho tenim clar: en primer lloc el comerç local!

- La regidora Anna Salicrú va preguntar sobre l'estat de l'activitat cultural durant aquest últim mig any. Tot sabent que s'han creat plans per recuperar i potenciar la cultura arreu volem saber que s'ha fet a Mataró. La regidora María José Carrasco, comenta petites iniciatives que s'han fet a la ciutat, i la percepció de què han impulsat vàries iniciatives. Sens dubte és una percepció que no compartim, sabem que els tècnics han treballat de valent (i ho agraïm) però pensem que entorn el món cultural falta iniciativa política a Mataró i interès real, un exemple és la retallada als pressupostos o un altre és la inactivitat d'aquests últims temps.

- El regidor Carles Porta va preguntar sobre l'estat de l'Espai Mataró: l'oficina d'atenció ciutadana de l'ajuntament que hauria d'haver obert portes a principis del 2020 a l'espai de Can Xammar i no ha estat així. El regidor Jerez va reconèixer que hi estaven treballant però que encara no tenia previsió d'obertura. En aquest sentit, tal com va fer el regidor Porta, demanem al govern que no programi accions o obertures que el temps demostra que no poden complir. Carles Porta va demanar també l'obertura d'oficines de l'Administració Mataronina a diversos barris de la ciutat per facilitar l'accessibilitat. La resposta del regidor responsable, Jerez, va ser negativa; no obriran-

- El regidor Ignasi Bernabeu va preguntar sobre la situació de l'arbrat a Mataró, doncs tal com és conegut falten molts arbres a diversos punts de la ciutat i ens consta que no s'ha replantat la quantitat d'arbres que el govern va comprometre. El regidor José Antonio Ricis va explicar que els arbres si que havien estat replantats, i que en aquest sentit estaven realitzant la seva feina. Agraïm el seu interès però no veiem els resultats dels compromisos per part dels acords del govern municipal.

- El regidor Ignasi Bernabeu va preguntar sobre les recents problemàtiques de la xarxa semafòrica a la ciutat. El regidor Jeréz va anunciar que actualment no es disposa de contracte de manteniment de semàfors, i també va mostrar preocupació. Exigim que hi hagi contracte de manteniment i que les reparacions de la xarxa semafòrica sigui com més ràpida millor. És qüestió de seguretat.


Des de l'oposició, i treballant com a #GovernAlternatiu, continuem ferms vetllant per Mataró i els drets dels seus ciutadans i ciutadanes de la ciutat.