Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Declaració Institucional sobre la pobresa energètica

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Declaració Institucional sobre la pobresa energètica

S'aprova a la Junta de Portaveus la Declaració Institucional per fer front al deute pels impagaments de famílies vulnerables de les factures energètiques a Endesa amb els vots a favor de PSC, ERC, Junts per Mataró i En Comu Podem, i l'abstenció de Ciutadans.

Xesco Gomar, portaveu del Grup Municipal Socialista, ha explicat als mitjans la Declaració Institucional conjunta aprovada per PSC, ERC, Junts per Mataró i En Comú Podem i amb l'abstenció de Ciutadans per fer front al deute pels impagaments de famílies vulnerables de les factures energètiques a Endesa.

Amb aquesta declaració institucional no volem treure rèdit polític, però hem de prendre posició sobre un tema que no podem acceptar de cap manera com a municipalistes i com a socialistes.

És inacceptable que una gran empresa, amb beneficis multimilionaris, reclami als ajuntaments el suposat deute, el qual no està documentat, d'unes famílies en situació de vulnerabilitat i que viuen al límit.

És inacceptable el to fet servir per l'empresa, un to exigent i intimidatori, en la carta enviada als Ajuntaments. I és inacceptable l'amenaça de tallar el subministrament a aquestes famílies.

  • El món local no ho hem acceptat i hem mogut peça:
  • Demanem la retirada dels requeriments d'Endesa.
  • Demanem que la Generalitat entomi el tema.
  • Mostrem la nostra disponibilitat al diàleg.
  • I sobretot volem protegir a aquestes famílies vulnerables, és la nostra obligació.

Des del Grup Municipal Socialista estarem vigilants per tal que l'empresa subministradora no executi les seves amenaces tallant l'electricitat a les famílies afectades.