Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prorroga l’activació del Pla Bàsic d’Emergències Municipal mentre duri la crisi sanitària

Escoltar

L’Ajuntament prorroga l’activació del Pla Bàsic d’Emergències Municipal mentre duri la crisi sanitària

El Pla Bàsic d’Emergències, emmarcat en el Document Únic de Protecció Civil que inclou tots els riscos que afecten al municipi, està activat des del 13 de març en fase d’emergència 1. L’alcalde, David Bote, ha signat un decret que prorroga l’activació i permet mantenir les mesures organitzatives necessàries per garantir la continuïtat dels serveis essencials de la ciutat i protegir la salut dels ciutadans.

La fase d’emergència 1 està en consonància amb l’estat d’alarma declarat el 14 de març pel Govern de l’Estat –que posteriorment l’ha prorrogat fins al 12 d’abril–  per tal d’afrontar la situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus i la seva malaltia associada, la COVID-19.

L’activació de la fase d’emergència 1 municipal es prorroga en les mateixes condicions vigents des del 14 de març i mentre duri l’actual crisi sanitària amb l’objectiu de seguir gestionant-la.

També es prorroguen la declaració dels serveis públics essencials per a la gestió de l’emergència; la facultat d’establir les mesures organitzatives necessàries per garantir la continuïtat d’aquests serveis i protegir la salut dels ciutadans i dels propis treballadors; així com el règim especial de permisos per a aquells treballadors no pertanyents als serveis essencials.